Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια του Ελληνικού Προγράμματος της Deutsche Welle

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην Αθήνα ο διευθυντής του καναλιού.

Τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του γιορτάζει φέτος το Ελληνικό Πρόγραμμα της Deutsche Welle (DW), με εκδηλώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία. Αύριο και μεθαύριο ο διευθυντής της DW, Πέτερ Λίμπουργκ, και ο επικεφαλής του Ελληνικού Προγράμματος, Σπύρος Μοσκόβου, θα βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν σε επετειακές εκδηλώσεις, αλλά και να γίνουν δεκτοί από την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής, με ομιλητές τους βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Δημήτρη Παπαδημούλη, τον υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, τον διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα» Χρήστο Μεμή και τον Πέτερ Λίμπουργκ. Τη συζήτηση, η οποία έχει ως θέμα τις «Ελληνογερμανικές παρεξηγήσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης και τον ρόλο των ΜΜΕ και της πολιτικής», θα συντονίσει ο Σπύρος Μοσκόβου.

Την ίδια ημέρα στο Ινστιτούτο Γκέτε θα πραγματοποιηθεί προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Τίμωνα Κουλμάση «Λόγος και Αντίσταση», με θέμα την ελληνική εκπομπή της DW κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Η μητέρα του δημιουργού, εκδότρια και δημοσιογράφος Δανάη Κουλμάση, υπήρξε η ίδια μέλος της συντακτικής ομάδας της Ελληνικής Εκπομπής εκείνη την εποχή. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη, τον κ. Λίμπουργκ, τον δημοσιογράφο και συνεργάτη της Ελληνικής Εκπομπής την ίδια περίοδο Νικόλαο Τζαβάρα και συντονιστή τον κ. Μοσκόβου.

Με την ίδια ευκαιρία θα πραγματοποιηθεί, αύριο, εκδήλωση και στη Γερμανική Σχολή Αθήνας, με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνει ο Σύλλογος των Αποφοίτων της. Θέμα της συζήτησης θα είναι οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας από την εποχή της στρατιωτικής χούντας ως τη σημερινή κρίση και θα συμμετάσχουν οι απόφοιτοι της ΓΣΑ, Ντόρα Μπακογιάννη (βουλευτής και πρώην υπουργός), Χρήστος Βερελής (χημικός και πρώην υπουργός), Φρόσω Δημάκου-Κιάου (νομικός και πρώην υπηρ. υπουργός), Ρόναλντ Μαϊνάρντους (διευθυντής των περιφερειακών γραφείων των μεσογειακών χωρών του Ιδρύματος Friedrich Naumann) και η Κορίνα Γιέσεν (δημοσιογράφος).

Ο Πέτερ Λίμπουργκ θα συναντηθεί ακόμη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος συνδέεται προσωπικά με την ιστορία της Ελληνικής Εκπομπής της DW, αλλά και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Αθήνα, η αντιπροσωπεία της Deutsche Welle θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΝΕΡΙΤ και θα συναντηθεί με τον Γιώργο Προκοπάκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.