Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Δύσκολοι αποχαιρετισμοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους σε ξενώνες στην Κίνα - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Για άλλους είναι η φτώχεια, για άλλους η αδυναμία να ανταπεξέλθουν σε ιατρικά έξοδα ή στη σκληρή πραγματικότητα των αναπηριών, για άλλους, απλά, η ελπίδα να είναι την επόμενη φορά πιο τυχεροί. Παιδιά επιθυμητά ή «ανεπιθύμητα» καταλήγουν στους ειδικούς ξενώνες που έχουν θεσμοθετηθεί στην Κίνα και ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε τη στιγμή του δύσκολου αποχαιρετισμού.

Αν είναι θλίψη ή/και ενοχή αυτή που καταγράφεται, δεν μπορεί κανείς να το πει με βεβαιότητα.

Είκοσι πέντε τέτοιες δομές λειτουργούν σε δέκα επαρχίες της Κίνας προκειμένου να μπορούν οι γονείς με ασφάλεια να εγκαταλείπουν τα παιδιά τους και να μην τα παρατούν στο δρόμο.

Οι επικριτές λένε πως οι ξενώνες αυτοί ενθαρρύνουν την εγκατάλειψη και ωραιοποιούν στους γονείς, ως πιο κοινωνικά αποδεκτή, την πράξη αυτή.

Ένας τέτοιος ξενώνας άνοιξε τον Ιανουάριο αλλά έκλεισε δύο μήνες μετά καθώς δεν μπορούσε πλέον να δεχθεί άλλα παιδιά. Μέσα σε δύο μήνες δέχθηκε 262 παιδιά, όλα άρρωστα ή με αναπηρίες.

«Το μωρό μου δεν θα μπορεί να φροντίζει τον εαυτό του όταν μεγαλώσει. Θέλω απλώς να επιβιώσει το μωρό μου», δήλωσε μία μητέρα στην South China Morning Post.

Ο φωτογράφος βρέθηκε μπροστά σε δύσκολες στιγμές. Ένας θείος άφηνε την ανιψιά του που έπασχε από λευχαιμία, επειδή οι γονείς της δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα ιατρικά έξοδα.

Ένας άλλος άνδρας έκλαιγε επειδή το παιδί του ήταν πολύ μεγάλο για να γίνει δεκτό.

Την ίδια στιγμή έφτανε στον ξενώνα ένα ζευγάρι που θα εγκατέλειπε το μωρό του επειδή έπασχε από σύνδρομο που προκαλεί δυσμορφία στο πρόσωπο.

Συνήθως, περιγράφει η Daily Mail, οι γονείς ανοίγουν την πόρτα, αφήνουν το παιδί σε μια μικρή αίθουσα και χτυπούν ένα κουδούνι. Φροντίζουν να φύγουν πριν οι αρμόδιοι παραλάβουν το παιδί…

Τουλάχιστον 10.000 παιδιά εγκαταλείπονται στην Κίνα κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο China Welfare Research Institute. Τα περισσότερα είναι κορίτσια ή παιδιά με ασθένειες και αναπηρίες.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.