Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Μιχελάκης: H ελεύθερη κυκλοφορία στην ΕΕ πρέπει να ενισχυθεί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ομιλία του υπουργού Εσωτερικών ημερίδα για την ευρωπαϊκή ιθαγένεια.

Το ζήτημα της ελεύθερης κυκλοφορίας στους κόλπους της ΕΕ ως βασικό εργαλείο στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη των εργασιών της ημερίδας με θέμα «Ευρωπαίος Πολίτης, Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια».

Την ημερίδα διοργάνωσαν, στην Παλαιά Βουλή, η Ένωση Δημάρχων Αττικής (ΕΔΑ), η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και οι Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας «Αμφικτυονία» και «Εύξεινη Πόλη» με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.

«Από τη στιγμή που η ελεύθερη κυκλοφορία αποτελεί μια από τις πιο ευεργετικές πτυχές της ευρωπαϊκής ιθαγένειας για τους πολίτες της Ένωσης, η θέση μας είναι ότι αυτή θα πρέπει όχι απλώς να μην αποδυναμωθεί, αλλά αντίθετα να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί», καθώς «η μετακίνηση των πολιτών της ΕΕ κατά κανόνα γίνεται για λόγους εργασιακούς», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας ότι «σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης και ο ευρωσκεπτικισμος έχει παρεισφρήσει σε ανησυχητικό βαθμό στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, οποιαδήποτε συζήτηση για περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας των Ευρωπαίων πολιτών το μόνο που θα πετύχαινε είναι να ρίξει νερό στο μύλο ακραίων στοιχειών και λαϊκιστών».

Στην ημερίδα χαιρετισμούς απηύθυναν ο αν. διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Αντώνης Καϊλής, ο αν. επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Άρης Περουλάκης και οι πρόεδροι Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής Νικόλαος Σαράντης, Ένωσης Δημάρχων Αττικής Παύλος Καμάρας, ΕΟΕΣ «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» Δημήτριος Αργιανάς και ΕΟΕΣ «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ» Σωτήριος Ντούρος, ενώ τρεις πανεπιστημιακοί, οι καθηγητές Παναγιώτης Κανελλόπουλος του παν. Πειραιώς, Χάρης Παμπούκης της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Δονάτος Παπαγιάννης του Παντείου αναφέρθηκαν διεξοδικά στο θέμα, υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Γιάννη Πολίτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.