Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Τα παιδιά που δεν θέλει κανείς...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσωρινό λουκέτο σε καταφύγιο βρεφών στην Κίνα λόγω... υπερπληθυσμού.

Καταφύγιο εγκαταλελειμμένων βρεφών στη βόρεια Κίνα αναγκάστηκε να βάλει «λουκέτο» καθώς τα παιδιά που κατέληξαν εκεί, από τον Ιανουάριο που άρχισε η λειτουργία του, είναι εκατοντάδες με αποτέλεσμα να υπερβαίνουν τη χωρητικότητά του.

Περισσότερα από 260 παιδιά κατέληξαν στον Ξενώνα Βρεφών στην πόλη Guangzhou από τις 28 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον διευθυντή Xu Jiu.

Το προσωπικό θα εξακολουθήσει να φροντίζει τα μωρά που έχουν ήδη γίνει δεκτά στο καταφύγιο, τα οποία είναι- όλα (!)- άρρωστα, σύμφωνα με το BBC.

Ο θεσμός των κέντρων αυτών άρχισε ούτως ώστε οι γονείς να εγκαταλείπουν σε ασφαλές μέρος τα βρέφη αντί να τα παρατούν στη μέση του δρόμου, εξηγεί το βρετανικό δίκτυο.

Οι υποστηρικτές του θεσμού λένε πως τα καταφύγια αυτά σώζουν ζωές, οι επικριτές υποστηρίζουν πως με την ύπαρξή τους οι γονείς ενθαρρύνονται να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τον Xu, 262 παιδιά εγκαταλείφθηκαν στο κέντρο από τον Ιανουάριο, «κλείνουμε το κέντρο σε νέα μωρά για να μπορέσουμε να φροντίσουμε αυτά που φιλοξενούμε ήδη», τόνισε.

Το κέντρο, που φροντίζει και ορφανά παιδιά, διαθέτει 1000 κλίνες αλλά σήμερα φιλοξενεί 1121 μωρά και παιδιά ενώ 1274 ζουν με ανάδοχες οικογένειες.

Όλα τα εγκαταλελειμμένα μωρά που φιλοξενεί πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομο Ντάουν, συγγενείς καρδιοπάθειες.

Εκτιμάται πως πολλοί γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους, όταν εμφανίζουν μία διαταραχή, επειδή φοβούνται πως δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στα ιατρικά έξοδα.

Με την πολιτική του ενός παιδιού που εφαρμόζεται στην Κίνα, τα περισσότερα ζευγάρια έχουν την ευκαιρία μόνο για ένα παιδί και διαπιστώνεται ισχυρή προτίμηση στα υγιή αγόρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.