Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Έριχναν νοσοκομειακά απόβλητα στο ΧΥΤΑ Φυλής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χειροπέδες σε δύο άντρες πέρασε η αστυνομία.

Δύο Έλληνες ηλικίας 38 και 49 ετών συνελήφθησαν την Πέμπτη από αστυνομικούς του τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος καθώς εντοπίστηκαν να διαθέτουν σε ΧΥΤΑ νοσοκομειακά απόβλητα αναμεμιγμένα με αστικά απόβλητα. Για την ίδια υπόθεση αναζητείται άλλη μία γυναίκα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στο ΧΥΤΑ Φυλής, προκειμένου να συνδράμει υπαλλήλους της διεύθυνσης Περιβάλλοντος της περιφέρειας Αττικής, στη διενέργεια περιβαλλοντικού ελέγχου-αυτοψίας στον ευρύτερο χώρο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίσθηκε ένα Ι.Χ. φορτηγό όχημα, ιδιοκτησίας της εταιρείας του 49χρονου, που οδηγούσε ο 38χρονος, να διαθέτει στο χώρο του ΧΥΤΑ νοσοκομειακά απόβλητα αναμεμιγμένα με αστικά απόβλητα, τα οποία προέρχονταν από ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.

Ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι αριθμός πλαστικών περιεκτών του νοσοκομείου, περιείχε νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες και γάζες με αίμα, συσκευασίες ορών, φιαλίδια με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.α) τα οποία χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.

Αναζητείται η 37χρονη υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρισης των αποβλήτων του νοσοκομείου.

Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.