Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα εντοπίστηκαν από τους ελεγκτές του ΕΔΣΝΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προέρχονταν από ιδιωτική υγειονομική μονάδα της Αττικής.

Οι έλεγχοι του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) συνεχίζονται και έχουν σαν στόχο, την αποτροπή εναπόθεσης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων.

Στο πλαίσιο των καθημερινών μακροσκοπικών ελέγχων, οι ελεγκτές του ΕΔΣΝΑ εντόπισαν ποσότητες επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων που προέρχονταν από ιδιωτική υγειονομική μονάδα της Αττικής, αναμεμειγμένες με απόβλητα αστικού τύπου.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, μαζί με τα αστικά απορρίμματα υπήρχαν νοσοκομειακά απορρίμματα (σύριγγες και γάζες με αίμα, συσκευασίες ορών, φιαλίδια με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κλπ), τα οποία χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι ελεγκτές Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και άνδρες της αστυνομίας Περιβάλλοντος, οι οποίοι προχώρησαν στη διαδικασία του αυτόφωρου και κατάσχεσης φορτηγού οχήματος.

Ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά ότι «καταβάλλονται καθημερινά τεράστιες προσπάθειες, ώστε η διαχείριση των απορριμμάτων των πέντε εκατομμυρίων πολιτών της Αττικής να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων».

Παράλληλα, προειδοποίησε: «Την ίδια απαίτηση έχουμε και από τους χρήστες του ΧΥΤΑ. Όσοι δεν σέβονται αυτές τις προσπάθειες θα υφίστανται τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.