Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Η εκδίκηση του διαδικτύου: Από άνδρο ρατσισμού το "καλύτερο γκεϊ μπαρ του κόσμου"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε ένα παράδειγμα επιτυχημένης αντι-καμπάνιας ενάντια στην ομοφοβική συμπεριφορά.

Αν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να πάτε κόντρα στις ρατσιστικές διακρίσεις, τότε μπορείτε να πάρετε παραδειγμα από την Οκλαχόμα.

Ο Gary James, ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Gary’s Chicaros", δήλωσε με θράσος ότι δεν θα δέχεται στο μαγαζί του "αδερφές" και δεν θα σερβίρει ομοφυλόφιλους πελάτες.

Δεν γνώριζε όμως την δυναμική του διαδικτύου.



Άτομα με κινητικά προβλήματα και ΑΜΕΑ, ανέφεραν ότι και εκείνοι δεν είχαν γίνει δεκτοί στο εστιατόριο. Σε παρόμοιες καταγγελίες είχαν προχωρήσει και μαύροι πελάτες.

Το αποτέλεσμα ήταν κάτι που ο ιδιοκτήτης με τις νεοφασιστικές ιδέες, δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να φανταστεί, ούτε στον χειρότερο του εφιάλτη.

Στην αρχή, χρήστες του διαδικτύου ξεκίνησαν να κοινοποιούν δυσφημιστικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες όπως το Facebook και το Yelp. To Yelp είναι site στο οποίο αναρτώνται ελεύθερα κριτικές για μαγαζιά από όλο τον πλανήτη.

Στη συνέχεια, οι reviewers, τα άτομα δηλαδή που έγραφαν κριτικές, είχαν μια άλλη ιδέα. Οι προσωπικές κριτικές τους κατονόμαζαν το συγκεκριμένο εστιατόριο σαν το καλύτερο γκέι bar στην Οκλαχόμα και σε όλες τις ΗΠΑ.

Οι ομοφοβικές δηλώσεις του ιδιοκτήτη παρακάτω:



"Ο Gary έχει δημιουργήσει μια υπέροχη ατμόσφαιρα απόλυτης ελευθερίας στο μαγαζί του", γράφει ένας χρήστης του διαδικτύου.
Μέσα σε λίγες μέρες, το "Gary’s Chicaros" απέκτησε παγκόσμια φήμη για την... γκέι αισθητική του και για το ανοιχτό μυαλό του ιδιοκτήτη του.


Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.