Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Το ποδοσφαιρικό μίσος σε όλο του το μεγαλείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα δύο ντροπιαστικά πανό των οπαδών της Γιουβέντους για την τραγωδία της Τορίνο.

Για ακόμη μία φορά προσβλήθηκε η μνήμη της Τορίνο από μια μειονότητα οπαδών της Γιουβέντους. Για ακόμη μια φορά η άγνοια, η αγένεια και η έλλειψη παιδείας και σεβασμού έκαναν την εμφάνισή τους με δυο ντροπιαστικά και αξιοθρήνητα πανό, τα οποία εμφανίστηκαν στην κούρβα σουντ του «Γιουβέντους Στάντιουμ» για την τραγωδία στη Σουπέργκα, τον Μάιο του 1948, οπότε βρήκαν τραγικό θάνατο και οι τριάντα ένας επιβάτες του τρικινητήριου Fiat G-212 που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Τορίνο ύστερα από φιλικό παιχνίδι στη Λισσαβόνα.

Ενα χυδαίο με την επιγραφή «Οταν πετάω, σκέφτομαι την Τορίνο» και ένα εξίσου βλακώδες με την επιγραφή «Ηταν μόνο μια συντριβή» και σχεδιασμένα ο λόφος της Σουπέργκα και η Βασιλική. Σχεδόν γρήγορα κατέβηκαν και ομόφωνα καταδικάστηκαν… Το σχετικό βίντεο βρίσκεται τώρα ήδη στα χέρια του αθλητικού δικαστή Τοζέλ. Αλλά και το τμήμα Digos της κρατικής αστυνομίας εξετάζει τις εικόνες προκειμένου να φτάσει στην ταυτοποίηση των ατόμων που βρίσκονται πίσω από αυτή την κίνηση.





Οσο για την τιμωρία με την οποία κινδυνεύει η Γιούβε αυτή σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα είναι το απλό χρηματικό πρόστιμο, όπως έγινε πέρυσι σε ίδια περίπτωση, αλλά πιθανότατα το κλείσιμο του συγκεκριμένου κομματιού του γηπέδου για τους επόμενους εντός έδρας αγώνες της ομάδας.

Η πλειοψηφία των φιλάθλων-τιφόζι της Γιουβέντους δεν ακολουθεί την παραπάνω τακτική, γι’ αυτό και έχει κάθε δικαίωμα να ζητά από τους αντίπαλους οπαδούς να μην αναφέρονται στην τραγωδία του Χέιζελ. Η κίνηση των λίγων, δεν ακυρώνει φυσικά μια τέτοια… απαίτηση καθώς το λογικό και το σωστό δεν μπαίνει ποτέ σε καμία ζυγαριά!


Πηγή: http://www.tifosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.