Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Δύτης έσωσε… καρχαρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν ένας δύτης στην παραλία του Σίδνεϊ, εντόπισε έναν γκρι καρχαρία τροφό που «πνιγόταν», το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε δεν ήταν να φύγει μακριά του αλλά να τον σώσει. Γύρω από τα βράγχια του καρχαρία είχε τυλιχτεί ένα ελαστικό κορδόνι και δυσκόλευε την αναπνοή του. Ο δύτης ενημέρωσε αμέσως τους εμπειρογνώμονες στο Manly Sea Life Sanctuary προκειμένου να τον σώσουν.

Για να σώσει τον καρχαρία, η ομάδα Manly Sea Life έπρεπε να τον φέρει επάνω στον ανοικτό αέρα, κι εκεί να κόψουν το σχοινί που εμπόδιζε την αναπνοή του. Οι τολμηροί δύτες ήρθαν κυριολεκτικά τετ α τετ με τα σαγόνια του.

"Πιστεύουμε ότι υπάρχουν περίπου 1.500 γκρι καρχαρίες τροφοί στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας, γι 'αυτό είναι προφανώς απογοητευτικό να βλέπουμε όμορφα ζώα όπως αυτό να μπερδεύονται σε σχοινιά εξαιτίας της ανθρώπινης απροσεξίας" είπε ο διευθυντής Manly Sea Life, Ρομπ Τάουνσεντ είπε στην Daily Telegraph.

Οι ειδικοί, αφού έκοψαν το σχοινί, πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στον καρχαρία ώστε να επουλωθούν γρήγορα οι πληγές τους και να μην μολυνθεί.

Ο καρχαρίας ταύρος, γνωστός και ως γκρι καρχαρίας τροφός, είναι ένας μεγάλος καρχαρίας που κατοικεί σε παράκτια ύδατα σε όλο τον κόσμο. Παρά την άγρια και δυναμική του εμφάνιση είναι ένα ήρεμο και αργό είδος.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.