Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Πόσοι μπαίνουν στις σχολές πανεπιστημίων και στα ΤΕΙ - Πίνακες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την κατανομή των εισακτέων σε όλα τα τμήματα και τις σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος παρουσιάζουν ΤΑ ΝΕΑ.

Με τη νέα ενίσχυση των παραγωγικών και γενικά των θετικών σχολών κατά περίπου 3% - 5% ανά περίπτωση και την ανάλογη μείωση των εισακτέων στις θεωρητικές σχολές, όπως οι φιλολογικές, αλλά και οι θεολογικές, ολοκληρώνεται η προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, (είχαν αυξηθεί κατά περίπου 16% οι εισακτέοι στις παραγωγικές σχολές και αντίστοιχα είχαν μειωθεί στις θεωρητικές) για καλύτερη απορρόφηση των αποφοίτων από την αγορά εργασίας και στροφή στις θετικές επιστήμες.

Έτσι, δυσκολότερη θα είναι φέτος η εισαγωγή υποψηφίων στο 1ο πεδίο (ανθρωπιστικών επιστημών), που χάνει 720 εισακτέους και ευκολότερη στα υπόλοιπα, στα οποία μοιράζονται οι απώλειες του 1ου - ιδιαίτερα στο 2ο (θετικών επιστημών) και στο 5ο (οικονομικών).

Η κατανομή εισακτέων αποτελεί χρήσιμο βοήθημα, καθώς ο αριθμός τους ανά τμήμα, συγκρινόμενος με τον αντίστοιχο περυσινό, αποτελεί από τα κεντρικά κριτήρια που θα προσδιορισούν τις βάσεις εισαγωγής.
Κάντε κλικ για μεγέθυνση:










Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.