Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Παιδικές ζωγραφικές μάς ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκθεση εικαστικών από το «Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνεται στο Ελ. Βενιζέλος.

O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ο εθελοντικός οργανισμός για τα παιδιά «Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσιάζουν την έκθεση εικαστικής δημιουργίας με θέμα: «Ταξιδεύοντας στον κόσμο με μια παιδική βαλίτσα».

Η έκθεση περιλαμβάνει εικαστικά έργα των μικρών φίλων του «Παιδότοπου», του χώρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών-επιβατών που λειτουργεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο αεροδρόμιο.

Το υλικό των παιδιών, βαλίτσες από χαρτόνι, φιλοτεχνημένες με λέξεις, χρώματα και φαντασία, δημιουργήθηκε μέσα σε 9 μήνες (Ιούνιος ‘13 - Φεβρουάριος ‘14) με τη συμμετοχή παιδιών από 31 χώρες:

Ελλάδα, Ιρλανδία, Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Γερμανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Τουρκία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Ρωσία, Κύπρος, Ν. Αφρική, Σαουδική Αραβία, Ινδία, Ταϊλάνδη, Κίνα, Αυστραλία, Χιλή, Αργεντινή, Βραζιλία, Μεξικό, ΗΠΑ, Καναδά, Περού, Αλγερία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη και Νέα Ζηλανδία.

Οι μικροί «πρέσβεις», με αφορμή τα 12 χρόνια λειτουργίας του «Παιδότοπου», μάς ταξιδεύουν ο καθένας με τον τρόπο του, στην πατρίδα τους αλλά και στις σκέψεις τους, λίγο πριν φύγουν μακριά από την Αθήνα: Τα παιδιά διάλεξαν με ιδιαίτερη επιμέλεια τα υλικά, ενσωμάτωσαν ζωγραφιές και μηνύματα και λίγο πριν ξεκινήσει το πραγματικό ταξίδι, άφησαν τη δική τους χειροτεχνία - βαλίτσα, ένα όμορφο ενθύμιο, με την υπόσχεση ότι θα μας επισκεφθούν ξανά το συντομότερο!

Η έκθεση των παιδιών βρίσκεται δίπλα από την είσοδο του «Παιδότοπου» (Αναχωρήσεις, Είσοδος 3 / 2ος όροφος, πρόσβαση ελεύθερη).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.