Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Οι πιο επικίνδυνες υποβρύχιες σπηλιές στον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαγευτικό και τρομακτικό τοπίο - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η πινακίδα αναφέρει ξεκάθαρα πως όποιος κολυμπήσει μέσα στις υποβρύχιες σπηλιές βάζει τη ζωή του σε κίνδυνο. Αυτό δεν έκαμψε ωστόσο την αποφασιστικότητα της φωτογράφου Lisa Collins που αποφάσισε να πάρει το ρίσκο για να αποτυπώσει το απόκοσμο σκηνικό στον φακό της.

Το γεγονός πως αναδύθηκε κανονικά στην επιφάνεια με το πολύτιμο υλικό της την κατατάσσει στους τυχερούς. Άλλοι τολμηροί έχασαν τη ζωή τους στις διάσημες «cenotes», τις υποβρύχιες σπηλιές στο Γιουκατάν του Μεξικό, και το δίκτυο των σπηλαίων θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο.

Δημιουργήθηκε όταν τμήματα εδάφους στη χερσόνησο του Γιουκατάν κατέρρευσαν, όπως γράφει η Daily Mail, και κάποτε τα σπήλαια χρησιμοποιούνταν από τους Μάγιας για ανθρωποθυσίες.

Στη σπηλιά «Las Calaveras» έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 125 σκελετοί ενώ έχουν χαρτογραφηθεί συνολικά λιγότερες από τις μισές από τις 6000 σπηλιές.

Πολλοί από τους θαρραλέους δύτες που αναμετρήθηκαν με τη Φύση για να χαρτογραφηθούν περίπου 2.400 σπηλιές έχασαν τη ζωή τους.

Η 48χρονη Collins από τη Βρετανία παρομοίασε την περιοχή με το μακρινό σύμπαν. «Δεν υπάρχει η αίσθηση πως είσαι στο νερό γιατί δεν υπάρχουν ρεύματα», είπε, τονίζοντας πως το πιο απαραίτητο χαρακτηριστικό για να κολυμπήσεις στα σπήλαια αυτά είναι να διατηρείς την ψυχραιμία σου. «Μπορεί να αποπροσανατολιστείς, να μην αναγνωρίζεις πού είναι το πάνω και το κάτω», εξήγησε.

Δείτε τις φωτογραφίες


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.