Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

"Eye ball licking": Η επικίνδυνη "τρέλα" που ξεκίνησε από το Τόκιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαστάσεις επιδημίας κοντεύει να πάρει στην Ιαπωνία η νέα τάση του «eye ball licking» ή αλλιώς το… γλείψιμο του βολβού του ματιού.

Το φετίχ των νέων Γιαπωνέζων ξεκίνησε εδώ και περίπου έναν χρόνο ως «ερωτικό παιχνίδι». Ωστόσο πλέον έχει ξεφύγει από το «στενό ερωτικό πλαίσιο» και χρησιμοποιείται ως έκφραση «οικειότητας» ή «φιλικής διάθεσης» και εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς σε σχολεία, πανεπιστήμια και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, ο κερατοειδής χιτώνας, που περιβάλλει εξωτερικά το βολβό του οφθαλμού, αποτελείται από πολλά νεύρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το γλείψιμο της υπερευαίσθητης αυτής περιοχής να προσφέρει μια «ιδιαίτερη» απόλαυση στους νέους που επιδίδονται στο eye ball licking.



Πλην της απόλαυσης όμως, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η νέα τάση έχει και συνέπειες στην υγεία των νέων. Μία από αυτές είναι η ραγδαία αύξηση μολύνσεων του ματιού όπως η επιπεφυκίτιδα και τα χλαμύδια, που έχουν καταγράψει οι γιατροί στην Ιαπωνία.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι νέοι καταφεύγουν σε λύσεις όπως, να καλύπτουν το μάτι τους με ειδικούς επιδέσμους, όπως εικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία, προκειμένου να μην φαίνεται ο ερεθισμός και η ερυθρότητα του οφθαλμού.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.