Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

12.000 θέσεις στα ΑΕΙ-ΤΕΙ για τις ειδικές κατηγορίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στους 12.000 αναμένεται να φτάσουν οι υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών των Πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι θα εισαχθούν σε τμήματα των ΑΕΙ-ΤΕΙ σε πρόσθετο αριθμό θέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη φετινή χρονιά θα διατεθεί το 20% των θέσεων επί του συνολικού αριθμού εισακτέων στις κατηγορίες των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των ειδικών περιπτώσεων με κοινωνικά κριτήρια.

Οι υποψήφιοι σε αρκετές περιπτώσεις εισάγονται με χαμηλότερες βαθμολογίες συγκριτικά με τους υποψηφίους που διεκδικούν τις θέσεις της γενικής σειράς (90%). Οι διαφορές -κυρίως για την κατηγορία των πολυτέκνων- είναι σε κάποιες περιπτώσεις τεράστιες, φτάνοντας σε τμήματα μεσαίων βαθμολογιών ακόμη και τα 3.000 μόρια.

Είναι ενδεικτικό ότι την περσινή χρονιά στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά οι υποψήφιοι της γενικής σειράς εισήχθησαν με 15.975 μόρια, όταν οι συνυποψήφιοί τους που ανήκουν σε πολύτεκνες οικογένειες χρειάστηκαν μόλις 12.381.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών για την εισαγωγή τους στον επιπλέον αριθμό θέσεων, που καθορίζονται αποκλειστικά για αυτούς, κρίνονται αρχικά με το σύνολο των μορίων της βαθμολογίας τους για τις θέσεις της γενικής σειράς κάθε σχολής ή τμήματος που δηλώσουν στις προτιμήσεις του μηχανογραφικού τους δελτίου και εφόσον δεν εισαχθούν με τη γενική σειρά, στη συνέχεια κρίνονται για τις θέσεις της ειδικής κατηγορίας στην οποία υπάγονται.

(Πατήστε επάνω στις φωτογραφίες για μεγαλύτερη ανάλυση)






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.