Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Θωρακίζεται το ΑΠΘ κατά των ναρκωτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες αποφάσεις πήρε η Επιτροπή Κοσμητόρων του Ιδρύματος.

Σε «φρούριο» μετατρέπεται το ΑΠΘ καθώς έχει οξυνθεί το πρόβλημα της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών στους χώρους του campus του ιδρύματος, με αποτέλεσμα να έχουν ενταθεί και οι διαμαρτυρίες φοιτητών και καθηγητών που ζητούσαν τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει η Καθημερινή, ότι η γενική συνέλευση της Νομικής Σχολής ζήτησε από τους διδάσκοντες που έχουν μαθήματα τις βραδινές ώρες να συστήνουν στους φοιτητές τους «για λόγους ασφαλείας» να αποχωρούν από τον χώρο του campus από τη νότια πλευρά (μεταξύ του κτηρίου Διοίκησης και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης), όπου η κυκλοφορία είναι ασφαλής.

Έτσι πλέον θα κλειδώνονται όλα τα κτήρια τις νυχτερινές ώρες και τις αργίες, θα αλλάξουν όλες οι κλειδαριές των κεντρικών εισόδων, θα ενισχυθεί η παρουσία φυλάκων, θα υπάρχει και ειδική γραμμή (κινητού τηλεφώνου) για την άμεση ενημέρωση των υπαλλήλων του ιδρύματος σε περίπτωση περιστατικού παραβατικότητας. Ειδικότερα, η Επιτροπή Κοσμητόρων ΑΠΘ για θέματα φύλαξης αποφάσισε τα εξής:

- Κατά τη διάρκεια της νύχτας και των αργιών οι είσοδοι σε όλα τα κτήρια του πανεπιστημίου θα κλειδώνονται. Η είσοδος θα πραγματοποιείται μόνο με την ευθύνη της νυκτερινής περιπόλου και εξετάζεται το ενδεχόμενο τοποθέτησης νυκτερινών φυλάκων σε κάθε κτήριο.

- Θα αντικατασταθούν όλες οι κλειδαριές στις κεντρικές εισόδους των κτηρίων, όπως επίσης και σε όλους τους ειδικούς χώρους, όπου υπάρχουν Η/Υ (εργαστήρια κ.λπ.) καθώς και ειδικός εργαστηριακός εξοπλισμός.

- Θα ενισχυθεί η παρουσία φυλάκων σε κεντρικά σημεία του πανεπιστημίου όπως Χημείο, Μετεωροσκοπείο, βαγόνι κ.λπ.

- Δεν θα εισέρχεται κανένα όχημα στο campus χωρίς το ειδικό σήμα.

- Για οποιοδήποτε περιστατικό παραβατικότητας στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ, και επί 24ωρου, τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας θα μπορούν να καλούν σε κινητό τηλέφωνο άμεσης ανάγκης.

- Κάθε κοσμήτορας θα συζητήσει με την αρμόδια εργολήπτρια εταιρεία για τα θέματα φύλαξης που αφορούν τη σχολή του, έτσι ώστε να προσλαμβάνονται τα απαραίτητα για κάθε περίπτωση μέτρα.

- Η Επιτροπή θα συνεδριάζει μία φορά μηνιαίως για την επαναξιολόγηση της κατάστασης και τον επαναπροσδιορισμό νέων μέτρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.