Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Οι εκλογές δε σταματούν τη διαθεσιμότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν αναστέλλονται οι υπηρεσιακές μεταβολές το δίμηνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Την έντονη αντίδραση του τομέαρχη διοικητικής μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μητρόπουλου, έχει προκαλέσει η τροπολογία που ορίζει ότι κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών έτους 2014 και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων στους δήμους και τις περιφέρειες δεν αναστέλλεται η έκδοση πράξεων που αφορούν οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα/κινητικότητα βάσει των διατάξεων του ν.4172/2013 (Α 167).

Η εν λόγω τροπολογία καταργεί το άρθρο 17 του ν.3870/2010 που ορίζει ότι οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν.2190/1994 (απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων) ισχύουν και για το δίμηνο χρονικό διάστημα που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων.

Με βάση το άρθρο 17, από τις 18 Μαρτίου θα έπρεπε να ανασταλεί η έκδοση πράξεων που αφορούν μεταβολή στην υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού σε διαθεσιμότητα.

Στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται ότι «δεδομένου ότι ο θεσμός της διαθεσιμότητας έχει ως στόχο την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και τη βέλτιστη αξιοποίησή του, προς εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και προκειμένου οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα να μετακινηθούν εντός των προβλεπόμενων από το νόμο χρονικών ορίων, προτείνεται η αναστολή της απαγόρευσης που αφορά την έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό, την πρόσληψη ή την μετάταξη καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα».

Επίσης στην έκθεση αξιολόγησης των συνεπειών της ρύθμισης αναφέρεται ότι αποσαφηνίζεται η συνέχιση της διαδικασίας κινητικότητας/διαθεσιμότητας βάσει των διατάξεων του ν.4172/2013 (Α 167) κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.