Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Κοινή Συνεδρίαση EDF - ΕΣΑμεΑ στην Αθήνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21.02.2014

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου η κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, επ’ ευκαιρία της έλευσης του EDF στην Αθήνα, για την συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, στο ξενοδοχείο Τιτάνια. Της κοινής συνεδρίασης προέδρευσε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Στην κοινή αυτή συνεδρίαση έγινε μια σύντομη παρουσίαση της ΕΣΑμεΑ, η οποία είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του EDF, ενώ μεγαλύτερη αναφορά έγινε στο τρέχον έργο της. Παράλληλα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του EDF για το 2014. Εκτενής συζήτηση ακολούθησε για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον αντίκτυπο στα άτομα με αναπηρία, στις οικογένειές τους και στα δικαιώματά τους καθώς και στα μέτρα που έχει λάβει και πρέπει ακόμη να σχεδιάσει το αναπηρικό κίνημα σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του EDF θα διεξαχθεί Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και τα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ την περίοδο 2014-2020. Στην έναρξη έχει κληθεί και θα χαιρετήσει ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου. Θα προεδρεύσει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του Φόρουμ Ι. Βαρδακαστάνης, ο οποίος θα μιλήσει για την υιοθέτηση από το EDF μιας στρατηγικής ώστε η περίοδος 2014- 2020 για τα Διαρθρωτικά Ταμεία να είναι συμβατή με την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Θωμάς Κλεισιώτης.

Φωτογραφικό Υλικό θα βρείτε στο προφίλ της ΕΣΑμεΑ στο facebook https://www.facebook.com/esamea.ncdp


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 99 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.