Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Φεύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την αποχώρηση από τα μπλόκα που είχαν στηθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε διάφορα σημεία της βόρειας Ελλάδας αποφάσισε μεγάλη μερίδα αγροτών.

Ωστόσο, όπως εξηγούν οι ίδιοι οι αγρότες μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, το γεγονός ότι αποχωρούν δεν σημαίνει ότι σταματάει και ο αγώνας για ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ διαμηνύουν ότι "στις επικείμενες εκλογές θα δοθεί ηχηρή απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης να σκύψει στα προβλήματα" του αγροτικού κόσμου.

Χθες, την απόφαση να αποχωρήσουν έλαβαν, στη διάρκεια γενικής συνέλευσης, οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, "ανανεώνοντας" το ραντεβού τους για τις 9 Μαρτίου στο Κιλελέρ, όπου και πρόκειται να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, όπως γνωστοποίησε και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων.

Ήδη, αποχώρησαν από το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια οι αγρότες, ενώ αυτοί στον κόμβο των Μουδανίων Χαλκιδικής κατευθύνονται στην Περιφέρεια Πολυγύρου και στο Δασαρχείο, όπου και πρόκειται να πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τον αγρότη, Γιώργο Τσακίρογλου, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.

Οι αγρότες στον κόμβο των Βασιλικών παραμένουν στις θέσεις τους σύμφωνα με τον αγρότη Αργύρη Μαρίσιο και τη Δευτέρα, μάλιστα, προγραμματίζουν να μεταβούν για παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία Καλαμαριάς. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν αποκλείεται να παραμείνουν στο μπλόκο μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου, οπότε και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μίνι φορολογικό, το οποίο ελπίζουν πως θα αφορά και νέα βελτιωτικά μέτρα για τον δικό τους κλάδο.

Στο μπλόκο των Μαλγάρων, οι αγρότες σήμερα αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού του κυβερνητικού έργου Δημήτρη Βαρτζόπουλο και, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακοτρείο ο αγρότης Φάνης Αλμπάνης, μέλος της "Πρωοτοβουλίας", μετά δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και η δική τους αποχώρηση από το μπλόκο. Αντίστοιχη είναι και η θέση των αγροτών στον κόμβο της Κουλούρας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστα Λιολιόπουλο, μέλος της "Πρωτοβουλίας".

Στην Πέλλα, οι αγρότες προετοιμάζονται για τη γενική τους συνέλευση σήμερα το απόγευμα και σύμφωνα με τον αγρότη Χρήστο Καμτσή, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, το πιο πιθανό είναι να αποφασιστεί η λήξη των κινητοποιήσεων, τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή μπλόκα είχαν στηθεί στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.

Οι αγρότες στις Σέρρες, έχοντας ήδη αποχωρήσει από τα μπλόκα, τη Δευτέρα, στις 3.30 το μεσημέρι, θα μεταβούν με εκπροσώπους φορέων από άλλους κλάδους στον Προμαχώνα, όπου θα μοιράσουν έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους και τοπικά προϊόντα.

Λήξη των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε και στα μπλόκα στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.