Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Έρχονται ειδοποιητήρια της ΓΓΠΣ σε κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο αριθμός τους ανέρχεται στα 730.000 αυτοκίνητα.

Επιστολές από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν από τις αρχές Μαρτίου οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων που δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους στην Εφορία.

Τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών ολοκλήρωσαν τις διασταυρώσεις των στοιχείων τελών κυκλοφορίας και αδειών κυκλοφορίας με αυτά των ασφαλιστικών εταιρειών και προέκυψε πως τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονται σε 730.000.

Σημειώνεται πως η σχετική πρωτοβουλία ελήφθη από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη, ο οποίος σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος , δημιούργησαν ένα μηχανισμό που σε ετήσια βάση θα διενεργεί τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο ειδικές διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των οχημάτων που δεν έχουν ασφαλισθεί.

Ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αξιοποιεί τα στοιχεία των διασταυρώσεων και ετοιμάζει ειδικά ειδοποιητήρια προς τους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων τα οποία θα σταλούν εντός των επομένων ημερών. Αν μέσα σε διάστημα 30 ημερών οι κάτοχοι των εν λόγω οχημάτων δεν ασφαλιστούν και δεν ενημερωθεί η σχετική βάση δεδομένων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τότε θα επιλαμβάνεται του θέματος η αστυνομία.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα εφαρμόζει τις σχετικές διατάξεις του ΚΟΚ και θα βεβαιώνει τα αντίστοιχα πρόστιμα, με κατ' οίκον επισκέψεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.