Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Προσοχή! Κυκλοφορεί απάτη στο Facebook

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια ενδιαφέρουσα απάτη με την κλήρωση ενός Facebook λογαριασμού κυκλοφορεί αυτήν την εποχή, προσπαθώντας να ξεγελάσει τους χρήστες να παραδώσουν πληροφορίες και χρήματα. Οι απατεώνες επιβουλεύονται την πρόσφατη επέτειο 10 χρόνων του Facebook για να κάνουν τα πάντα να φαίνονται πιο αληθινά.



Το e-mail απάτη που βρέθηκε από την Kaspersky υποτίθεται ότι προέρχεται από το «Facebook Rewards Program» και αναφέρει κάτι σαν αυτό:

«Με τον εορτασμό των 10 ετών λειτουργίας στο internet και στην Παγκόσμια Επικοινωνία είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο λογαριασμός σας στο Facebook έχει επιλεγεί τυχαία ως δικαιούχος των $1,000,000.00 δολαρίων για το έτος 2013 {Grand Rewards winner}»

Οι δικαιούχοι καλούνται να στείλουν στο Facebook όνομα και τη χώρα διαμονής τους σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου outlook.com.

Οι ψεύτικες ειδοποιήσεις περιέχουν επίσης μια σύνδεση σε ένα άρθρο της Sydney Morning Herald με την ιστορία του Facebook. To email προφανώς υπογράφεται από τον Eduardo Saverin, ένα από τους πέντε συν-ιδρυτές του Facebook.

Εάν συναντήσετε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αγνοήστε τα. Το Facebook δεν έχει αρχίσει να μοιράζει εκατομμύρια σε τυχαίους πελάτες.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.