Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Δωρεάν τα αντιϊκά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απαραίτητη κρίθηκε η χορήγηση δωρεάν αντιϊκών φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φετινής εποχικής γρίπης, η οποία χαρακτηρίζεται από την κυκλοφορία του στελέχους H1N1pdm2009.

Αυτό ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο στέλεχος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα σοβαρή νόσο ακόμη και σε νεαρά κατά τα άλλα υγιή άτομα.

Η φετινή επιδημία χαρακτηρίζεται από σημαντικό αριθμό σοβαρών περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και θανάτων σχετιζόμενων με τη γρίπη, ιδιαίτερα σε άτομα υψηλού κινδύνου και με συνοδά χρόνια νοσήματα. Για τα άτομα αυτά η έγκαιρη έναρξη αντιϊκής θεραπείας με αντιγριπικά φάρμακα μειώνει τις επιπλοκές από τη γρίπη", σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ως εκ τούτου, υπογραμμίζει, η άμεση πρόσβαση ασθενών στα αντιϊκά αυτά φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων της χώρας θεωρήθηκε ουσιαστικής σημασίας και ως ένα σημαντικότατο όπλο δημόσιας υγείας. "Οποιαδήποτε αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας αυτού του μέτρου μόνο σύγχυση μπορεί να προκαλέσει", καταλήγει στην ανακοίνωσή του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.