Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Μαθητές θα καθαρίσουν την Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας η συμμετοχή σχολείων στο «Let’s do it Greece».

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας η πραγματοποίηση για την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου του προγράμματος της εβδομάδας εθελοντισμού «Let’s do it Greece 2014».

Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, προκειμένου να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.



Οι δράσεις είναι προαιρετικές και δωρεάν για τους μαθητές και θα πραγματοποιηθούν, χωρίς να παρακωλύεται η εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων.

Σκοπός της εβδομάδας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των μαθητών καθώς και η αλλαγή στάσης απέναντι σε θέματα που αφορούν στην καθαριότητα του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του σχολικού περιβάλλοντος, όπου περνούν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τους.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου με κορύφωση την Κυριακή. 6 Απριλίου. ημέρα διεξαγωγής της καμπάνιας «Let’s do it Greece», προκειμένου να συμμετάσχουν και οι μαθητές, κατόπιν έγκρισης. Η καμπάνια αποτελεί την ελληνική εκδοχή του «Let’s do it world», τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή 108 χωρών και 9.000.000 εθελοντών.

Στο έγγραφο προτείνεται να δημιουργηθεί μια ομάδα στο σχολείο που θα εκπροσωπεί τη σχολική ομάδα και θα αποτελείται από το διευθυντή ή τον εκπαιδευτικό που θα οριστεί ως υπεύθυνος, μαθητές από όλες τις τάξεις, έναν εκπρόσωπο από το σύλλογο γονέων και. αν είναι εφικτό, από έναν εκπρόσωπο του δήμου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: www.letsdoitgreece.org ή να επικοινωνήσουν με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής κο Νίκο Κιούση (6939200262) και κα Ελένη Λαμπαδαρίου (6932263648).

Τέλος στο έγγραφο επισημαίνεται ότι κρίνεται απαραίτητη η αποφυγή διανομής οποιουδήποτε υλικού, η οποία αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση ενώ απαραίτητη κρίνεται η παρουσία του υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων, της οικείας διεύθυνσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.