Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της γλιστρίδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περιέχει ίσως από τα υψηλότερα ποσά απαραίτητων ω3 και ω6 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.

Θα έχετε ακούσει την έκφραση γλιστρίδα έφαγε, για κάποιον που μιλάει πολύ. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί η κατανάλωση γλιστρίδας πέρα από πολλά λόγια φέρνει και πολλά και ωφέλιμα συστατικά.

Αποτέλεσε από την αρχαιότητα αντικείμενο ιατρικής παρατήρησης.

Για παράδειγμα, ο Ιπποκράτης τη θεωρούσε ιδιαίτερα αποτελεσματικό φάρμακο για γυναικολογικές παθήσεις.
Ο Γαληνός τη χορηγούσε για οδοντικές παθήσεις και τραυματισμούς των ούλων.

Ο Διοσκουρίδης την έδινε σε περιπτώσεις οφθαλμικών τραυμάτων ή για επουλώσεις πληγών. Αποτελεί πηγή σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών, απαραίτητων για την καλή εντερική λειτουργία, τη ρύθμιση του σακχάρου και της αρτηριακής πίεσης.

Το βασικό ωστόσο χαρακτηριστικό της είναι το ότι περιέχει ίσως από τα υψηλότερα ποσά απαραίτητων ω3 και ω6 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων στο φυτικό βασίλειο.

Τα λιπαρά αυτά συμβάλουν στην καλή εγκεφαλική και ορμονική ανάπτυξη, στη σύνθεση των κυττάρων όλου του σώματος, ιδιαιτέρως σε παιδιά, καθώς επίσης και στην καλύτερη υγεία του καρδιαγγειακού μας συστήματος.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.