Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Άμεση παρέμβαση των Γιατρών του Κόσμου στην Κεφαλονιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Σάββατο θα μεταβεί στο νησί και δεύτερο κλιμάκιο.

Οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με το Π.Μ.Σ. Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας που βρίσκονται από την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στο νησί της Κεφαλονιάς έχουν εγκαταστήσει προσωρινό ιατρείο στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ληξουρίου και προσφέρουν κατά τις πρωινές ώρες πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σήμερα, το κλιμάκιο των ΓτΚ επισκέπτεται με την κινητή ιατρική μονάδα χωριά της Κάτω Γης με στόχο την εκτίμηση της κατάστασης και την παροχή ιατρικής φροντίδας. Οι επισκέψεις στην περιοχή θα συνεχιστούν καθημερινά κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Οι περισσότεροι πληγέντες από το σεισμό δεν έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, μένουν όμως σε αυτοκίνητα και σε πρόχειρες κατασκευές (πχ γκαράζ). Ενώ, αποφεύγουν τη διαμονή τους στις σκηνές του καταυλισμού λόγω ακαταλληλότητας του χώρου, καθώς οι σκηνές έχουν στηθεί σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με γρασίδι στο έδαφος, χωρίς προστατευτικό υπόστρωμα για τη βροχή.

Η έλλειψη πόσιμου νερού παραμένει έντονη, καθώς ανεξάρτητα από την αποστολή μεγάλων ποσοτήτων εμφιαλωμένων νερών το δημόσιο σύστημα μεταφοράς νερού συνεχίζει να έχει μεγάλα προβλήματα. Έντονη είναι και η ανάγκη για παροχή ειδών προσωπικής υγιεινής και ανάλογων εγκαταστάσεων.

Σε επίπεδο ιατρικών αναγκών, απαιτείται η υποστήριξη και η κάλυψη της φαρμακευτικής αγωγής χρονίως πασχόντων.

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, θα μεταβεί στο νησί και η δεύτερη αποστολή των ΓτΚ που θα συνοδεύεται και από ψυχοκοινωνικό κλιμάκιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.