Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τροπολογία «στέλνει» 400 καθηγητές σε ΙΕΚ, ΣΕΚ και υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των 1.400 εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ανέφερε στη βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκη για τους εκπαιδευτικούς που απειλούνται με απόλυση.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι με πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου δημιουργήθηκε το θεσμικό υπόβαθρο για την επανατοποθέτηση άλλων 200 εκπαιδευτικών σε δομές των ΙΕΚ και ΣΕΚ, ενώ απομένει και η διευθέτηση των αναγκών του υπουργείου Υγείας για την απορρόφηση νοσηλευτών και γιατρών.

Όσον αφορά στον αριθμό των εκπαιδευτικών που αναμένεται να τοποθετηθούν σε φορείς και υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, αυτοί εκτιμάται ότι θα είναι 200 κατά τον κ. Αρβανιτόπουλο.

Ο υπουργός δήλωσε ότι « βρισκόμαστε σ’ αυτήν την κρίσιμη καμπή, όπου όσον αφορά στους συναδέλφους στις επαγγελματικές δομές κατάρτισης, πρόκειται να αρχίσει η πρόσκληση για να τοποθετηθούν και να προχωρήσουμε στους υπόλοιπους, όσον αφορά, δηλαδή, νοσηλευτές και άλλους, για να απορροφηθούν στις δομές του υπουργείου Υγείας».

«Εκεί βρισκόμαστε και πράγματι είμαστε σ’ αυτό το χρονικό διάστημα που πρέπει να δούμε οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν μέσα στα πλαίσια του χρόνου που προβλέπεται για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Επίσης ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι τομείς Υγείας και Πρόνοιας δεν καταργήθηκαν, αλλά αναβαθμίστηκαν σε μεταλυκειακό επίπεδο. «Και αυτό το οποίο κάναμε εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης», υπογράμμισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.