Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΕΣΑμεΑ: 6 χρόνια καμία θέση εργασίας για τα άτομα με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05.02.2014

Με επιστολή της στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας η ΕΣΑμεΑ ζητάει την άμεση έκδοση της προκήρυξης των θέσεων του άρθρου 3 του ν. 2643/98, κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και 6 χρόνια!

Τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία στην παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης βιώνουν με μεγαλύτερη σφοδρότητα την αλματώδη αύξηση της ανεργίας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, εξαιτίας της ανεργίας είναι εντονότερα, αφού κατά κανόνα σε οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης του κόστους της εργασίας, τα άτομα με αναπηρία είναι τα πρώτα που απολύονται και τα τελευταία που προσλαμβάνονται.

Σε αυτή την παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης, ο μοναδικός προστατευτικός ν. 2643/98 που αφορά στην προστασία της απασχόλησης ευπαθών ομάδων, μεταξύ των οποίων είναι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειάς τους, δεν έχει εφαρμοστεί την τελευταία εξαετία με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Η ολιγωρία της Πολιτείας, ως προς την εφαρμογή του μοναδικού προστατευτικού νόμου για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Πρέπει άμεσα να εκδοθεί η προκήρυξη των θέσεων του άρθρου 3 του ν. 2643/98 και των ειδικών προκηρύξεων που αφορούν στους τυφλούς τηλεφωνητές, οι οποίες λιμνάζουν στα συρτάρια των υπουργείων Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, λόγω πλημμελούς λειτουργίας των αρμοδίων υπηρεσιών και των πολιτικών ηγεσιών τους.

Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται! Ως πότε θα πληρώνουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, οι φτωχότεροι των φτωχών, μια κρίση για την οποία δεν ευθύνονται;

Η επιστολή επισυνάπτεται.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 97 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 136 KB).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.