Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Έτσι θα γίνεται η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη ριζική αλλαγή στον τρόπο αξιολόγησης των υπαλλήλων εισηγείται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση πιθανότατα και σήμερα, καθώς εισάγεται ποσόστωση στον αριθμό των εργαζομένων που θα παίρνουν «άριστα».

Με το νομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει το μεταβατικό στάδιο της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, θα υποχρεώνονται στο εξής οι αξιολογητές να ιεραρχήσουν τους εργαζόμενους βαθμολογώντας τις επιδόσεις τους και την επίτευξη στόχων που έχουν τεθεί, λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη για το πόσοι μπορούν να αριστεύουν σε κάθε φορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθούν ποσοστά για όσους λάβουν «άριστα» αλλά και για όσους υπαλλήλους βαθμολογηθούν με χαμηλότερο βαθμό.

Το βάρος της αξιολόγησης και της κατάταξης των υπαλλήλων σε βαθμίδες θα «πέσει» στους προϊσταμένους που αναλαμβάνουν επιπλέον καθήκοντά απέναντι στους υφισταμένους τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», το ποσοστό των «άριστων» υπαλλήλων που θα εισηγηθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανά υπηρεσία, δεν πρέπει να ξεπερνά το 25-30%.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προσπαθεί να θέσει ένα τέλος στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα, όπου το 90-95% των υπαλλήλων βαθμολογούνταν ως άριστοι με βαθμό πάνω από 9-9,5 με άριστα το 10.






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.