Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή σε διευθυντή χειρουργικής κλινικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ήταν κατηγορούμενος για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Το Εφετείο Θράκης επέβαλε στον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Ο γιατρός είχε αθωωθεί πρωτόδικα για τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια και της δωροδοκίας, αλλά κάθισε εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Εφετείου Θράκης, έπειτα από έφεση που είχε ασκήσει ο Εισαγγελέας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπόθεση αφορούσε ιατρικό λάθος που έγινε σε λαπαροσκοπική επέμβαση που έκανε ο γιατρός σε γυναίκα από την Κομοτηνή, με συνέπεια, όπως υποστήριξε ο δικηγόρος της, στη συνέχεια να προκληθούν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία της.

Ο γιατρός είχε τεθεί εξ αρχής σε αργία, λόγω του αδικήματος της δωροδοκίας, για το οποίο όμως αθωώθηκε τόσο πρωτόδικα όσο και από το Εφετείο.

Εξάλλου, αναμένεται η εκδίκαση αγωγής αποζημίωσης ενός εκατομμυρίου ευρώ, που είχε καταθέσει η γυναίκα κατά του Νοσοκομείου Κομοτηνής, για τα όσα υπέστη η σωματική και ψυχική της υγεία, εξαιτίας της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.