Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Καταδικάστηκαν γιατροί για «φακελάκια»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την καταγγελία έκανε μια 38χρονη.

Ποινές φυλάκισης επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος ενός ουρολόγου του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» και εναντίον ενός γιατρού από το Κιλκίς, οι οποίοι κατηγορούνται για «φακελάκι» ύψους 600 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», η υπόθεση διερευνήθηκε από τη Δικαιοσύνη μετά την επ' αυτοφώρω σύλληψη και την καταδίκη ενός 46χρονου ουρολόγου, ο οποίος καταγγέλθηκε ότι, χωρίς να έχει καμία εξαρτημένη σχέση εργασίας με το νοσοκομείο, εξέταζε εκεί ασθενείς, συνταγογραφούσε φάρμακα, έκανε ιατρικές πράξεις και έπαιρνε «φακελάκια».

Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2010, έπειτα από καταγγελία που έκανε στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. μια 38χρονη, και καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή ύψους 15.000 ευρώ για αντιποίηση και απάτη.

«Από την πρώτη στιγμή νόμιζα ότι ήταν γιατρός του νοσοκομείου, καθώς έκανε και αστειάκια με το νοσηλευτικό προσωπικό», είχε καταθέσει τότε η καταγγέλλουσα, τονίζοντας ότι ο οικογενειακός της γιατρός, της ζήτησε να «ευχαριστήσει» τους γιατρούς που χειρούργησαν τον πατέρα της. «Μου είπε ότι επειδή αυτός που χειρούργησε τον πατέρα μου δε ζητάει χρήματα, βάζει εμένα να το κάνω. Μου είπε ότι πρέπει να δώσω 600 ευρώ, 400 για το γιατρό και 200 για τον αναισθησιολόγο», είχε καταθέσει χαρακτηριστικά.

Τα πρακτικά της συγκεκριμένης δίκης διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία με αποτέλεσμα να βρεθούν στο εδώλιο του δικαστηρίου τόσο ο οικογενειακός γιατρός της καταγγέλλουσας, ο οποίος φέρεται να μεσολάβησε για το «φακελάκι», όσο και ο γιατρός που χειρούργησε τον ηλικιωμένο, στον οποίο φέρεται να κατέληξαν τα χρήματα που δόθηκαν ως «δώρο».

Ο γιατρός του νοσοκομείου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή για δωροδοκία, ενώ στον οικογενειακό γιατρό της καταγγέλλουσας επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή για άμεση συνέργεια στη δωροδοκία. Και οι δύο γιατροί στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, λέγοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.