Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Σχολή οδήγησης για άτομα με κινητικά προβλήματα στο Βλαδιβοστόκ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ειδική σχολή οδήγησης για άτομα με κινητικά προβλήματα εγκαινιάστηκε σήμερα στο Βλαδιβοστόκ, την πρωτεύουσα της περιφέρεις Πριμόρι, στη ρωσική Απω Ανατολή.
Πρόκειται για την πρώτη σχολή του είδους στην περιοχή και θα παραδίδει απογευματινά μαθήματα οδήγησης σε όσου πολίτες έχουν κινητικά προβλήματα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΜΚΟKovcheg για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην περιοχή Αρτιομ Μοϊσεγιένκο.
Ο Μοϊσεγιένκο τόνισε πως υπάρχουν ειδικά προσαρμοσμένα οχήματα για άτομα με προβλήματα στα χέρια, ή τα πόδια, και ειδικός χώρος εκμάθησης και εξάσκησης στο τιμόνι.

Η σχολή έχει σκοπό να βοηθήσει τα άτομα με αναπηρία να αυτονομηθούν, να βρουν εργασία και να εξασφαλίσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση αλλά και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι , το 9% του πληθυσμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας ζουν με αναπηρία. Λόγω της ανεπάρκειας των υποδομών και της αδύνατης πρόσβασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αναγκάζονται και ζουν «αποκλεισμένοι». Επίσης πέφτουν συχνά θύματα «ρατσισμού» στον εργασιακό χώρο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν αξιοπρεπώς, ενώ είναι «αποκλεισμένοι» και από την εκπαίδευση.
Η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει προχωρήσεις σε λήψη μέτρων και δημιουργία υποδομών για την προσβασιμότητα σε κοινόχρηστους χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς, ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων, που συνοδεύουν του Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.


Πηγή: http://rbth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.