Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ήταν κάποτε το ΤΕΙ Αμαλιάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε «ξέφραγο αμπέλι» έχει μετατραπεί το παλιό κτίριο του ΤΕΙ Αμαλιάδας, δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ, το οποίο με δεδομένο ότι δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή, έχει αφεθεί στην εγκατάλειψη, με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς φθορών.

Το παλιό κτίριο λειτούργησε τον μήνα Σεπτέμβριο και στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς εκεί είχε εγκατασταθεί η γραμματεία για τις εγγραφές των νέων φοιτητών στο τμήμα «Τεχνολόγων Γεωπόνων» του ΤΕΙ Αμαλιάδας. Από τότε το κτίριο δεν λειτουργεί και επί της ουσίας έχει αφεθεί στην τύχη του.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν περίοικοι, αποδεικνύουν ότι το κτίριο «μαραζώνει» ημέρα με την ημέρα και απαιτούνται άμεσα παρεμβάσεις για να μπορέσει να διατηρηθεί όσο το δυνατόν ακέραιο και να αντισταθεί στη φθορά του χρόνου και όχι μόνο.



Απαιτείται προστασία

Μία επίσκεψη στο παλιό κτίριο, αποδεικνύει ότι μπορεί άνετα να μπει ο οποιοσδήποτε στο χώρο, αφού η κεντρική είσοδος του προαύλιου χώρου είναι ορθάνοιχτη. Ανοιχτή όμως είναι και μία εκ των εισόδων του κτιρίου που βρίσκεται δυτικά, εκεί που λειτουργούσε το κυλικείο του σχολείου και όπως αποδεικνύουν τα ευρήματα, νυχτερινές ώρες κάποιοι βρίσκουν εκεί καταφύγιο, αφού πλέον δεν λειτουργεί και ο σταθμός του ΟΣΕ, κατά συνέπεια υπάρχει σκοτάδι και καθόλου φύλαξη στην περιοχή.

Πέρα όμως από τα παραπάνω και τις επισκευές που πρέπει να γίνουν στο ένα κτίριο, καθώς έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό του 2008, στο χώρο του ΤΕΙ υπάρχει μία βρύση η οποία προφανώς έχει σπάσει με αποτέλεσμα το νερό να τρέχει ασταμάτητα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες στο σημείο έχουν φυτρώσει μέχρι και καλάμια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.