Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η Ελλάδα «ουρλιάζει» για τον πόνο του άλλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το νέο βίντεο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τις παστίλιες αλληλεγγύης.

Όλοι μας νιώθουμε την ανάγκη να ουρλιάξουμε για όσα μας πονάνε. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να ουρλιάξουμε για τον πόνο που νιώθουν εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία; Πώς μια συμβολική κραυγή αλληλεγγύης στην Ελλάδα μπορεί να καλύψει άμεσες ιατρικές ανάγκες στη χώρα μας και στον υπόλοιπο κόσμο;

Τα ερωτήματα αυτά έθεσαν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» με τη δημοφιλή καμπάνια «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου», που υλοποιείται και φέτος στα φαρμακεία ολόκληρης της χώρας. Την απάντηση δίνουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας σε ολόκληρη την επικράτεια.

Με ένα νέο βίντεο που δημιούργησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και μπορείτε να δείτε παρακάτω, καθημερινοί άνθρωποι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα που πραγματοποίησε η οργάνωση μέσω του δημοφιλούς ηθοποιού Χαβιέρ Μπαρδέμ και ενώνουν τη φωνή τους για να συμβάλλουν με έναν πολύ απλό τρόπο στη θεραπεία εκατομμυρίων ασθενών στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η Κραυγή γεννήθηκε μέσα από τη σκέψη ότι όταν πονάω για τον άλλο, φωνάζω. Αν φωνάξω εγώ, φωνάξεις κι εσύ, φωνάξουμε όλοι, τότε θα σχηματίσουμε μια τεράστια κραυγή που θα μπορεί να φτάσει παντού» αναφέρει ο Χόρχε Μαρτίνεθ, διαφημιστής και δημιουργός της ιδιαιτέρως επιτυχημένης ιδέας «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου».

Την πρώτη χρονιά, μέσα σε λίγους μήνες πωλήθηκαν περισσότερα από 350.000 κουτιά παστίλιες σε όλη τη χώρα. Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διέθεσαν 175.000 ευρώ στα προγράμματά τους στην Αθήνα και τον Έβρο, 60.000 στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, 65.000 στο Κονγκό και 50.000 στην εμπόλεμη Συρία.

Από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη επανακυκλοφόρησαν οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» σε όλα τα φαρμακεία, σε συνεργασία με την εταιρεία φυσικών καλλυντικών APIVITA, θέτοντας ένα καινούριο στοίχημα: να καλύψουν ακόμα περισσότερες ιατρικές ανάγκες ανθρώπων που αποκλείονται καθημερινά από το βασικό δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη.

«Είναι ιδιαιτέρως συγκινητικό να βλέπεις την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας, ειδικά σε μια περίοδο δύσκολη για τον καθένα μας» αναφέρει ο Χρήστος Χρήστου, πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Καθημερινά διαπιστώνουμε πως είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που καταλαβαίνουν ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλύπτουμε άμεσες και ιδιαιτέρως επιτακτικές ιατρικές ανάγκες που δεν καλύπτονται διαφορετικά. Για πολλούς από τους ασθενείς μας, η παρουσία μας είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας. Οι Παστίλιες για τον πόνο του άλλου είναι μια επαναστατική ιδέα αλληλεγγύης καθώς με πολύ λίγα μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούν όσους νιώθουν πόνο για εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία, να αναζητήσουμε τις Παστίλιες στο φαρμακείο της γειτονιάς, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε όσους υποφέρουν.

Οι «Παστίλιες για τον Πόνο του άλλου» είναι η μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ανεύρεσης πόρων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που τους επιτρέπει να περιθάλπουν φτωχούς ασθενείς χωρίς κριτήριο εθνικότητας, φυλής, φύλου, θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Πρόκειται για καραμέλες υψηλής ποιότητας με μέλι και θυμάρι που διατίθενται αποκλειστικά στα φαρμακεία, προς μόλις 1,60 ευρώ.

Η τιμολόγηση έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε το 1 ευρώ από τις πωλήσεις κάθε τεμαχίου με Παστίλιες να διατεθεί απευθείας στα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο (Κόστος παραγωγής και διανομής 0.41€, Φ.Π.Α. 13% 0,19 ευρώ). Το κόστος παραγωγής κρατήθηκε στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο, χάρη στην προσπάθεια και την ευγενική συνεισφορά της ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών APIVITA και των συνεργατών της που παρήγαγαν και διανέμουν τις παστίλιες χωρίς κανένα απολύτως κέρδος. Oι φαρμακοποιοί είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της αλληλεγγύης, καθώς και οι ίδιοι συμμετέχουν στην εκστρατεία αφιλοκερδώς. Οι παραγγελίες του προϊόντος γίνονται με ένα απλό τηλεφώνημα στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στο 210 5 200 500.

Δείτε το νέο βίντεο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.