Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Θολή η ατμόσφαιρα ξανά στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καλύτερη η εικόνα της πόλης το πρωί σε σχέση με το βράδυ.

Σε μέτρια επίπεδα κινείται η ατμοσφαιρική ρύπανση σήμερα στη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι από χθες το βράδυ μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, οι ωριαίες τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 διαμορφώθηκαν -σε ορισμένες περιοχές- σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας του φαινομένου της θερμοκρασιακής αναστροφής.

Η μέγιστη ωριαία τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ 10 που καταγράφηκε στη 1 το ξημέρωμα, ήταν 233 μg/ανά κυβικό μέτρο στο σταθμό της Λαγκαδά.

Ωστόσο, από το πρωί η κατάσταση είναι καλύτερη και σύμφωνα με τις μετρήσεις των σταθμών του δημοτικού δικτύου ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης του τμήματος περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου, στις 7 το πρωί, οι ωριαίες τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 ήταν 127 μg/ανά κυβικό μέτρο στο σταθμό της Εγνατίας, 64 μg στο σταθμό της Μαρτίου, 88 μg στο σταθμό της Λαγκαδά, 38 μg στο σταθμό του Επταπυργίου, 44 μg στο σταθμό της Τούμπας και 40 μg στο σταθμό του δημαρχείου.

Η χθεσινή, μέση, ημερήσια τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 ήταν 53 μg/ανά κυβικό μέτρο στο σταθμό της Εγνατίας, 55 μg στο σταθμό της Μαρτίου, 73 μg στο σταθμό της Λαγκαδά, 28 μg στο σταθμό του Επταπυργίου, 31 μg στο σταθμό της Τούμπας και 33 μg στο σταθμό του δημαρχείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.