Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

«Μία φωτογραφία την ημέρα από τη χειρότερη χρονιά της ζωής μου»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα βίντεο - γροθιά στο στομάχι για την ενδοοικογενειακή βία.

Τα βίντεο που αποτελούν σύνθεση διαφορετικών φωτογραφιών και απεικονίζουν σταδιακά ένα συμβάν, όπως πχ. μιας εγκυμοσύνης, αφθονούν στο διαδίκτυο.

Το φορμά αυτό επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη γύρω από το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.

Το βίντεο με τίτλο «μία φωτογραφία την ημέρα από τη χειρότερη χρονιά της ζωής μου» αφηγείται την ιστορία ενός χρόνου από τη ζωή μιας γυναίκας-θύματος της ενδοοικογενειακής βίας.

Συνολικά 365 φωτογραφίες προβάλλονται -η μία μετά την άλλη- που απεικονίζουν το πρόσωπο μιας γυναίκας από τη Σερβία. Στην αρχή, η γυναίκα φαίνεται να χαμογελάει. Σύντομα όμως το χαμόγελο σβήνει. Το πρόσωπό της αλλάζει. Κοψίματα και μώλωπες γίνονται όλο και πιο έντονα.

Η τελευταία εικόνα παρουσιάζει το πρόσωπο της γυναίκας γεμάτο μελανιές και το μάτι της ιδιαίτερα πρησμένο. Κρατά μια πινακίδα που γράφει «Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Δεν ξέρω αν θα επιβιώσω μέχρι αύριο».

Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube από το χρήστη «fero0611982». Αν και πολλά Μέσα ανέφεραν ότι πρόκειται για πραγματικό θύμα ενδοοικογενειακής βίας, τελικά φαίνεται πως πρόκειται για καμπάνια που δημιουργήθηκε από τους οργανισμούς Saatchi & Saatchi Belgrade και Fund B92.

Δείτε το βίντεο…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.