Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Θα στηριχθούν τα άτομα με νοητικές αναπηρίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος δήλωσε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, η Πολιτεία δεν κλείνει τα μάτια στους συνανθρώπους της που έχουν ανάγκη την αγάπη της, προσθέτοντας πως στόχος του κράτους είναι η έμπρακτη στήριξη των ατόμων με νοητικές αναπηρίες, στο πλαίσιο της καλλιέργειας του σεβασμού προς τη διαφορετικότητα, της αντιμετώπισης των φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού και της παροχής των απαιτούμενων υποδομών, που θα τους διασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Σε χαιρετισμό του, σε εκδήλωση του Κέντρου ΑΜΕΑ «Άγιος Λάζαρος», ο κ. Μητσόπουλος διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων του, για τη στήριξη των κέντρων ΑΜΕΑ, για να προσθέσει πως το κράτος θεωρεί υποχρέωσή του να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, για την καταπολέμηση των στερεοτύπων και προκαταλήψεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρίες.

«Ως κράτος και ως κοινωνία έχουμε υποχρέωση να λαμβάνουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα, έτσι ώστε τα άτομα με αναπηρίες να έχουν ευκαιρίες ανάπτυξης και χρησιμοποίησης των δημιουργικών, καλλιτεχνικών και πνευματικών τους δυνατοτήτων, όχι μόνο για δικό τους όφελος, αλλά επίσης και για τον εμπλουτισμό της ίδιας της κοινωνίας», είπε ο κ. Μητσόπουλος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση του Κέντρου ΑΜΕΑ «Άγιος Λάζαρος», ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι «τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μάς δίνουν την ευκαιρία να ανοίξουμε την αγκαλιά μας στους νέους του Κέντρου και να τους αφήσουμε να μιλήσουν στην ψυχή μας.

»Παράλληλα», είπε, «συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάδειξη των ικανοτήτων των ατόμων με αναπηρίες, αλλά και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε σχέση με το έργο των Κέντρων Απασχόλησης και Διαμονής για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, που αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων αυτών, που αναμφίβολα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας».

Συνέχισε λέγοντας πως τo Κέντρο Απασχόλησης και Διαμονής για άτομα με Ειδικές Ανάγκες «Άγιος Λάζαρος» επιτελεί τα τελευταία χρόνια ένα εξαιρετικό και πολύ αξιόλογο έργο, με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ατόμων αυτών και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Είπε, ακόμα, ότι φιλοξενώντας 83 ενήλικα άτομα, το Κέντρο Άγιος Λάζαρος έχει σήμερα υπό την ευθύνη του το «Κέντρο Ημέρας», που λειτουργεί σε πενθήμερη βάση, το πρόγραμμα, την «Επαγγελματική Αποκατάσταση», που στοχεύει στην ανεξαρτητοποίηση και κοινωνική ένταξη των ατόμων με ειδικές ικανότητες, το πρόγραμμα «Ανακύκλωση», στο οποίο άτομα του Κέντρου λαμβάνουν μέρος στην ανακύκλωση και το «Σπίτι στην Κοινότητα», που στοχεύει στην προαγωγή της αυτοεξυπηρέτησης, στην κοινωνική ενσωμάτωση και στην ανάδειξη των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των ατόμων αυτών.



Πηγή: http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.