Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Συνειδητή επιλογή η εισαγωγή στο τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ποσοστό ικανοποίησης των σπουδαστών φθάνει το 98%.

Συνειδητή επιλογή αποτελεί για τους περισσότερους πρωτοετείς φοιτητές η εισαγωγή στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου ενώ οι περισσότεροι από τους νεοεισαχθέντες φοιτητές δηλώνουν ότι επέλεξαν το τμήμα, που εδρεύει στην πόλη της Καρδίτσας, για τις καλές επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει.

Τα πιο πάνω στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι τακτικοί καθηγητές Παπαδόπουλος και Μαντάνης σύμφωνα με την οποία το 53% των πρωτοετών είχε το τμήμα σε μια από τις τρεις πρώτες προτιμήσεις του, ενώ οι σπουδαιότεροι λόγοι επιλογής του τμήματος ήταν για το 64% των φοιτητών οι καλές επαγγελματικές προοπτικές, για το 53% το αξιόλογο και ενδιαφέρον αντικείμενο του τμήματος και για το 25% η φήμη του τμήματος.

Αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό των φοιτητών που οι γονείς τους ή άλλα άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος σχετίζονται με επιχειρήσεις ξύλου, ξύλινων κατασκευών και επίπλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το πιο πάνω ισχύει για το 36% των νεοεισαχθέντων, γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα θετικό καθώς σε πολλές επιχειρήσεις του κλάδου θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση. Βέβαια το πιο πάνω γεγονός μπορεί να συνδεθεί και με την υψηλή ανεργία που οδηγεί πολλούς νέους να ακολουθούν το επάγγελμα των γονιών τους.

Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το τμήμα της Καρδίτσας, κατά συχνότητα των απαντήσεών τους, από άτομα του συγγενικού τους χώρου, το διαδίκτυο και το σχολείο, ενώ το 48% των φοιτητών έχει ως επαγγελματικό στόχο τη δημιουργία της δικιάς τους επιχείρησης και για άλλο ένα 48% επιδίωξή του είναι η εργασία ως στελεχών σε επιχειρήσεις του κλάδου ξύλου και επίπλου.

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό ικανοποίησης των φοιτητών που φθάνει στο 98%, ενώ ευχαριστημένοι δηλώνουν και από την πόλη της Καρδίτσας σε ποσοστό 88% άλλα και από τις υποδομές του τμήματος σε ποσοστό που φθάνει τις 97 ποσοστιαίες μονάδες.

Όσον αφορά τη γεωγραφική προέλευση των φοιτητών οι περισσότεροι προέρχονται από την περιοχή της Θεσσαλίας σε ποσοστό 46%. Μάλιστα αυξήθηκε ο αριθμός των φοιτητών από τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή εν αντιθέσει με τους φοιτητές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που μείωσαν το ποσοστό τους. Το πιο πάνω στοιχείο αποδίδεται εν μέρει στην οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει πολλές οικογένειες στο να αδυνατούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.