Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Δωρεάν καυσόξυλα στους οικονομικά αδύναμους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποια είναι τα δικαιολογητικά που ζητά η μητρόπολη Σερρών.

Δωρεάν καυσόξυλα στους οικονομικά αδύναμους παρέχει η μητρόπολη Σερρών. Στην σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο μητροπολίτης Θεολόγος αναφέρονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών που πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Τι αναφέρεται στην εγκύκλιο

«Αγαπητοί μου χριστιανοί,

Η Εκκλησία μας με βαθεία επίγνωση της αποστολής της στον σύγχρονο κόσμο εργάζεται, με την βοήθεια του Θεού, προς την κατεύθυνση δημιουργίας και καλλιέργειας μέσα στην κοινωνία συνθηκών αλληλεγγύης και έμπρακτης αγάπης. Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο “Παναγία η Πονολύτρια” της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στα πλαίσια του φιλανθρωπικού και κοινωνικού του έργου και προκειμένου να στηρίξει τις εμπερίστατες οικογένειες του τόπου μας, θα χορηγήσει δωρεάν καυσόξυλα σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες που διαμένουν στην περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου.

Με την δημιουργία και λειτουργία της παραπάνω δράσεως η Ιερά Μητρόπολή μας αγωνίζεται για την δημιουργία ενός καλύτερου επιπέδου ζωής για τους οικονομικώς αδυνάτους αδελφούς μας, προσφέρουσα μαζί με το υπόλοιπο κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιατρείο, Φαρμακείο, υποτροφίες, επιδόματα, πληρωμή ενοικίων – λογαριασμών, πρατήριο ειδών ενδύσεως και υποδύσεως, τράπεζα αίματος κ.λπ), μια επιπλέον οικονομική ανάσα σε άπορες οικογένειες και μοναχικούς ανθρώπους, που αδυνατούν να εξασφαλίσουν την αναγκαία θέρμανση.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να κατατεθούν από τους υποψηφίους είναι: 1. Αίτηση, 2. Έντυπη υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται η οικονομική κατάσταση συνοδευόμενη από αντίγραφο Φορολογικής Δηλώσεως της οικογενείας του ενδιαφερομένου, 3. Συστατική επιστολή του εφημερίου της ενορίας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στο Δ.Σ. του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου «Παναγία η Πονολύτρια» εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες, μέχρι την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου ε.ε».


Πηγή: http://www.seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.