Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Σε ποιες περιπτώσεις επιτηδευματιών η φορολογική παραγραφή παρατείνεται

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν θα δοθεί καμία παράταση στην παραγραφή των φορολογικών χρήσεων 2001 έως και 2007 ξεκαθαρίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και αναφέρουν πως ανοικτές προς έλεγχο θα μείνουν μόνον οι εξαιρούμενες υποθέσεις του Ν. 4203/2013.

Πρόκειται για υποθέσεις για τις οποίες έχουν αποσταλεί στοιχεία σε ελληνική δικαστική, φορολογική, ελεγκτική ή άλλη αρχή από άλλα κράτη μέλη της Ε. Ε. ή τρίτες χώρες στα πλαίσια αμοιβαίας διοικητικής ή δικαστικής συνδρομής ή συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας εισοδήματος και κεφαλαίου ή συμβάσεων ανταλλαγής πληροφοριών ή συμβάσεις διοικητικής συνδρομής για την καταπολέμηση της απάτης και της φοροδιαφυγής ή οποιασδήποτε άλλης διαδικασίας, ή εκκρεμεί, κατόπιν αιτήματος των ανωτέρω ελληνικών αρχών η αποστολή στοιχείων, και

Ακόμη, εξαιρούνται της παραγραφής υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί κατά τη δημοσίευση του παρόντος ή θα εκδοθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ελέγχου, έρευνας ή επεξεργασίας ή εντολές και αιτήματα διερεύνησης από δικαστική ή φορολογική ή ελεγκτική αρχή, καθώς και από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Την 1η Ιανουαρίου 2014 παραγράφονται οι χρήσεις 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 και 2007.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.