Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Μακρή: Πιθανή η μεταφορά των ψυχιατρικών κλινικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταφοράς των ψυχιατρικών κλινικών σε γενικά νοσοκομεία στα πρότυπα της υπόλοιπης Ευρώπης, η Ζέτα Μακρή με δηλώσεις της στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με εργαζόμενους στην ψυχική υγεία.

«Είναι μία από τις σκέψεις μας αυτές. Επαναλαμβάνω σκέψεις για να μην παρεξηγηθώ και πυροδοτήσω νέο κύμα αντιδράσεων. Μία από τις σκέψεις είναι να μεταφερθούν οι ψυχιατρικές κλινικές.

Να μεταφερθούν σε νοσοκομεία τα οποία έχουν τη δυνατότητα να τις υποδεχθούν. Κάτι που γίνεται σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στην Αγγλία που έχει ένα καλό σύστημα υγείας».

Παράλληλα, η υφυπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο ρόλο των μη κυβερνητικών οργανώσεων στο νέο σχήμα προαναγγέλλοντας περικοπές στη χρηματοδότηση ορισμένων από αυτές.

«Για πολλές από αυτές συνεπάγεται περικοπές των χρημάτων που παίρνουν. Οι σοβαρές θα παίξουν ρόλο, οι υπόλοιπες θα απομονωθούν, ενώ έχουν μάλιστα σταλεί και υποθέσεις στον εισαγγελέα», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης η κ. Μακρή τόνισε ότι την τελική απόφαση θα τη λάβει ο υπουργός και αποκάλυψε ότι στόχος όλων των εμπλεκομένων μερών είναι το συμφέρων των ασθενών.

«Έχω την αίσθηση ότι το ενδιαφέρον είναι κοινό: το συμφέρον των ασθενών. Βεβαίως προέχει και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, κάτι για το οποίο έχουμε δεσμευτεί..

Αλλά από εκεί και πέρα το να είναι τα ψυχιατρικά νοσοκομεία σύγχρονα, να είναι οι κλινικές σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, είναι κοινή επιθυμία και κοινή αγωνία όλων».

Δείτε βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.