Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η μέρα που έφυγε ο... καλύτερος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η 25η Νοεμβρίου του 2005 ήταν μια μαύρη μέρα τόσο για το βρετανικό, όσο και για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ηταν η μέρα που ο Τζορτζ Μπεστ, όνομα και πράγμα, πλήρωσε το τίμημα μιας ζωής γεμάτης καταχρήσεις.



Γεννημένος στις 22 Μαΐου του 1946 στο Μπέλφαστ της Βορείου Ιρλανδίας, ο Μπεστ δεν άργησε να δείξει στο ευρύ κοινό ότι διατηρούσε εκπληκτική σχέση με τη στρογγυλή Θεά. Στην πραγματικότητα, είχε την ικανότητα να την τιθασεύει και να μαγεύει παράλληλα τα πλήθη.

ΒΙΝΤΕΟ-Η μέρα που έφυγε ο... καλύτερος


Σε ηλικία 17 ετών, φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οποία έμελλε να γράψει χρυσή ιστορία. «Νομίζω ότι σου βρήκα μια ιδιοφυία», είχε πει δύο χρόνια νωρίτερα στον προπονητή της Μάντσεστερ, Ματ Μπάσμπι, ο σκάουτ Μπομπ Μπίσοπ, ο οποίος τον ανακάλυψε στο Μπέλφαστ.
Έντεκα χρόνια καριέρας στο Ολντ Τράφορντ, χαρακτηρίστηκαν από 361 εμφανίσεις, 137 γκολ, αλλά και αμέτρητες στιγμές μαγείας. Ο Μπεστ δεν ήταν από τους παίκτες που αρκούνταν στην ουσία. Είχε μέσα του έμφυτη την επιθυμία να διασκεδάζει τον κόσμο. Ίσως γιατί και ο ίδιος δεν έβρισκε νόημα στη ζωή χωρίς διασκέδαση. Ακραία όμως...



Ήταν ακόμη ενήλικας όταν άρχισε να ερωτεύεται το ποτό. Τη σχέση τους δεν την απογοήτευσε ποτέ. Και ήταν αυτή η σχέση που τον οδήγησε στην καταστροφή. Κανείς δεν γνωρίζει πόσο πιο μεγάλος ποδοσφαιριστής θα γινόταν, αν δεν έπεφτε θύμα των παθών του. Αυτό που όλοι γνωρίζουν, είναι ότι δεν θα «έφευγε» σε ηλικία 59 ετών...



Ο ίδιος, πάντως, φρόντισε να στείλει ένα μήνυμα πριν φύγει στις 25 Νοέμβρη του 2005. Πέντε μέρες νωρίτερα, έπειτα από δική του επιθυμία και άδεια, η εφημερίδα News of the World δημοσίευσε φωτογραφία του από το νοσοκομείο. «Don't die like me» (μην πεθάνετε όπως εγώ), ήταν η προτροπή του «έκτου σκαθαριού», όπως ονομάστηκε.



ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.