Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Τι ισχύει για την απασχόληση μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορούν να απασχολούνται 16 ώρες την εβδομάδα με 8 ευρώ την ώρα.

Τα πανεπιστήμια της χώρας έχουν το δικαίωμα να προσλάβουν και να απασχολήσουν μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και υποψήφιους διδάκτορες προσφέροντας οικονομική ανάσα σε πολλούς φοιτητές.

Τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για να προχωρήσουν στις εν λόγω προσλήψεις για την επικουρία των μελών ΔΕΠ θα πρέπει να υποβάλλουν στη Διεύθυνση Μεταπτυχιακών Σπουδών και Έρευνας τη σχετική τους απόφαση εγκεκριμένη από τα αρμόδια όργανα του ιδρύματος ώστε να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση έγκρισης της δαπάνης. Μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί μεταπτυχιακοί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εγκρίθηκαν 10.000 ώρες τόσο για το έτος 2014 όσο και για το 2015.

Προκειμένου να ενημερωθούν οι φοιτητές παρουσιάζουμε τα όσα ορίζονται για την απασχόλησή τους όπως αναφέρονται και στους δικτυακούς τόπους αρκετών πανεπιστημίων καθώς από έγγραφα στο «Διαύγεια»:

Αντικείμενο απασχόλησης των μεταπτυχιακών φοιτητών είναι αποκλειστικά οι παρακάτω εργασίες:

- Επικουρία στην άσκηση των φοιτητών.

- Διεξαγωγή φροντιστηρίων.

- Διεξαγωγή εργαστηριακών ασκήσεων.

- Εποπτεία εξετάσεων και διόρθωση ασκήσεων.

Ο αριθμός των ωρών εβδομαδιαίας απασχόλησης ανά μεταπτυχιακό φοιτητή καθορίζεται σε μέχρι 6 ώρες εβδομαδιαίως για την άσκηση των φοιτητών, τη διεξαγωγή φροντιστηρίων και εργαστηριακών ασκήσεων και μέχρι 10 ώρες εβδομαδιαίως για την εποπτεία εξετάσεων και την διόρθωση ασκήσεων. Σε καμία περίπτωση η εβδομαδιαία απασχόληση για κάθε μεταπτυχιακό φοιτητή δεν πρέπει να ξεπερνά τις 16 ώρες.

Τα Τμήματα στην συνέχεια είναι επιφορτισμένα να κάνουν εσωτερική κατανομή των ωρών που τους αναλογούν, με αντίστοιχη απόφαση Τμήματος, αναλυτικά σε κάθε ένα από τους υπό πρόσληψη ωρομίσθιους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους πρέπει να δίνεται βεβαίωση του Προέδρου του Τμήματος ή του Διευθυντή του Τομέα ή του Υπευθύνου Καθηγητή του μεταπτυχιακού προγράμματος για τις ώρες απασχόλησης εκάστου μεταπτυχιακού φοιτητή ανά μήνα σύμφωνα με τους παραπάνω περιορισμούς.

Το ύψος της ωραίας αποζημίωσης πέρα των εργοδοτικών εισφορών ανέρχεται σε 8 ευρώ. Με λίγα λόγια αν ένας φοιτητής απασχολείται το μέγιστο των ωρών μπορεί να λαμβάνει μισθό ύψους 512 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να επικοινωνούν με τις γραμματείες των τμημάτων τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.