Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ποιες σχολές μένουν εκτός Μηχανογραφικού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οδηγός για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Εκτός μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων θα είναι οι Σχολές της Αστυνομίας. Αυτό προκύπτει από τις οδηγίες για τους φετινούς μαθητές της Γ' τάξης των Γενικών Λυκείων και αυριανούς υποψηφίους για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», οι μαθητές και οι απόφοιτοι εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο στα τέσσερα μαθήματα Κατεύθυνσης και σε δύο μαθήματα Γενικής Παιδείας, από τα οποία το ένα είναι υποχρεωτικά η Νεοελληνική Γλώσσα και το άλλο μπορούν να το επιλέξουν μεταξύ των μαθημάτων: Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Βιολογία και Φυσική.

Για την επιλογή του δεύτερου μαθήματος ο υποψήφιος πρέπει να λάβει υπόψη του τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας κατά επιστημονικό πεδίο. Αν τα πεδία που προτίθεται να επιλέξει ο υποψήφιος έχουν ως μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τα μαθήματα της Κατεύθυνσης που εξετάστηκε τότε έχει δυνατότητα να επιλέξει ως δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας οποιοδήποτε από τα τέσσερα επιλεγόμενα.

Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να επιλέξει αυτό το οποίο μαζί με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, αντικαθιστά τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας του 1ου Επιστημονικού Πεδίου.

Εφόσον ο υποψήφιος προτίθεται να επιλέξει το 5ο Επιστημονικό Πεδίο, δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας το οποίο πρέπει να επιλέξει είναι τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής.

Επιπλέον πρέπει να επιλέξει και να εξεταστεί σε πανελλαδικό επίπεδο και στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Σε αυτή την περίπτωση τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι επτά.

Οι υποψήφιοι έχουν δυνατότητα να επιλέξουν μέχρι δύο επιστημονικά πεδία ως εξής: Αν ενδιαφέρονται για σχολές ενός μόνο επιστημονικού πεδίου, τότε έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οποιοδήποτε από τα πέντε αρκεί να έχουν εξεταστεί σε εθνικό επίπεδο και στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας του συγκεκριμένου πεδίου ή στα μαθήματα Γενικής Παιδείας που τα αντικαθιστούν.

Αν επιλέξουν δύο επιστημονικά πεδία, τότε το ένα τουλάχιστον θα έχει ως μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τα μαθήματα της Κατεύθυνσης στα οποία εξετάστηκαν το σχολικό έτος που απέκτησαν Βεβαίωση Πρόσβασης.

Για το δεύτερο πεδίο θα πρέπει να έχουν εξεταστεί σε εθνικό επίπεδο και στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητάς του, είτε είναι μαθήματα Κατεύθυνσης είτε Γενικής Παιδείας που τα αντικαθιστούν.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας δεν εισάγονται ιδιώτες.

Σημειώνεται ότι όσοι εισήχθησαν φέτος θα φοιτήσουν στις Σχολές της Αστυνομίας σε δύο χρόνια, καθώς η εισαγωγή στις συγκεκριμένες σχολές εμπίπτει στους περιορισμούς των προσλήψεων στο Δημόσιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.