Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Προσλήψεις στην Υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων και αυτά των μεταμοσχεύσεων θα στελεχωθούν, σε πρώτη προτεραιότητα, από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο θα προσληφθεί, μέχρι το τέλος του τρέχοντος χρόνου και το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ακόμη, θα προκηρύσσεται μία επιπλέον θέση ιατρού στο ΕΣΥ για κάθε θέση που θα μειώνεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.

Ταυτοχρόνως, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα εξοπλιστούν τα νοσοκομεία της χώρας με σύγχρονο εξοπλισμό για τα ογκολογικά νοσήματα, καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία συμφωνία του υπουργείου Υγείας με ίδρυμα που θα τον παραχωρήσει.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος εξέθεσε τα προβλήματα των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς να περιμένουν μήνες για τη θεραπεία τους.

«Τα προβλήματα αυτά υπήρχαν και προ κρίσης και οι ευθύνες διαχέονται σε όλους τους υπουργούς Υγείας. Όμως, εδώ, δεν είμαστε για πολιτική γκρίνια, καθώς αναγνωρίζω τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν είναι αποδεκτοί πολύμηνοι χρόνοι αναμονής για τους ογκολογικούς ασθενείς, ακόμη και σε ένα κράτος υπό επιτροπεία…», ανέφερε ο βουλευτής.

Απαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι το σύστημα δεν λειτουργεί ευρύθμως, ειδικώς στα νοσοκομεία που είναι υποστελεχωμένα. Γι' αυτό, όπως ανακοίνωσε, με την έγκριση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έως το τέλος του 2013, θα προσληφθούν 400 γιατροί και 100 νοσηλευτές και ακόμη 500 γιατροί και 300 νοσηλευτές, το πρώτο εξάμηνο του 2014. Παρότι το μεγάλο ποσοστό των προσληφθέντων θα διοχετευθεί στα ογκολογικά, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως και πάλι δεν είναι αρκετό, ώστε να μηδενιστούν οι χρόνοι αναμονής, όμως θα είναι καλύτερη η κατάσταση.

Όπως δε πρόσθεσε, αν, με τη διαδικασία της μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, προκύψει ιατρικό προσωπικό που δεν θα χρειαστεί (διαθεσιμότητα), για κάθε θέση γιατρού που θα μειώνεται από εκεί, θα προκηρύσσεται μία επιπλέον θέση στο ΕΣΥ.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης, εκτός από τη διάθεση κονδυλίων του ΕΣΠΑ για το σύγχρονο εξοπλισμό, προανήγγειλε συμφωνία με ίδρυμα το οποίο θα παραχωρήσει τεχνολογικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία της χώρας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.