Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ζωντοχήρα ετών… οκτώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χώρισε από τον 14χρονο σύζυγό της.

Ένα κοριτσάκι μόλις οκτώ ετών πήρε διαζύγιο από τον… επίσης ανήλικο σύζυγό της και έγινε έτσι ο νεαρότερος άνθρωπος που χώρισε ποτέ στην Ινδία!

Ο πατέρας της Fatima Mangre από την περιοχή Shravasti στην επαρχία Uttar Pradesh της Ινδίας, είχε παντρέψει την κόρη του, όταν ήταν τεσσάρων ετών, με τον 10χρονο τότε Arjun Bakridi.

Όταν το ανήλικο αγόρι έφτασε στην ηλικία των 14 ετών πήγε να… ζητήσει τη «νύφη» του και να την πάρει στο σπίτι του.

Ο πατέρας της όμως άλλαξε γνώμη και του είπε ότι ήθελε να περιμένει μέχρι η κόρη του να γίνει 18 ετών, για να φύγει από το σπίτι.

«Κατάλαβα ότι αυτή η πρακτική του να παντρεύουμε τις κόρες μας τόσο μικρές ήταν λανθασμένη και ότι το παιδί μου έπρεπε να ζήσει την παιδική του ηλικία. Ήταν καθήκον μου να την προστατέψω» είπε ο ίδιος όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Βέβαια, δε συμφώνησαν όλες οι πλευρές με την απόφασή του.

Ο πατέρας του γαμπρού δυσαρεστήθηκε και οι δύο άντρες τσακώθηκαν έντονα. Μετά από αυτό το περιστατικό η 4χρονη νύφη κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

Οι Αρχές της περιοχής διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό, που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο χωριό Nakhi στο βόρειο κρατίδιο της Uttar Pradesh, μετά από καταγγελία ενός μέλος της οργάνωσης National Commission for Women (NCW), που εδρεύει στο Νέο Δελχί.

«Πρόκειται για σκάνδαλο. Χρειαζόμαστε περισσότερες λεπτομέρειες, προτού αναλάβουμε δράση. Ο πατέρας του κοριτσιού πρέπει να απαντήσει γιατί την πάντρεψε σε ηλικία 4 ετών και ο πατέρας του αγοριού γιατί συμφώνησε σε έναν τέτοιο γάμο και στη συνέχεια απαίτησε να του παραδοθεί το παιδί, ενώ είναι μόλις 8 ετών! Είναι απαράδεκτο» είπε η Nirmala Samant.

Ο πατέρας του παιδιού έγραψε μια επιστολή στην οργάνωση ζητώντας να συγχωρεθεί, καθώς «κατάλαβε το λάθος του».
Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF, πάνω από 32,9% των κοριτσιών παντρεύονται παράνομα κάτω από τη νομίμως επιτρεπτή ηλικία γάμου, που είναι τα 18 έτη.

Στην περιοχή Shravasti σημειώνονται οι περισσότεροι γάμοι ανηλίκων στη χώρα, με το ποσοστό των κοριτσιών που γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση να μην ξεπερνά το 19%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.