Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Σε διαθεσιμότητα όσοι διοικητικοί υπάλληλοι δεν απογράφηκαν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρβανιτόπουλος: Ισάριθμοι συνάδελφοί τους θα επιστρέψουν στην εργασία τους.

Δήλωση εξέδωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους πρυτάνεις. Σε αυτήν ο υπουργός σημειώνει πως αρχίζει άμεσα η διαδικασία επανατοποθέτησης 650 διοικητικών υπαλλήλων, μέσω της κινητικότητας.

Επιπλέον, ο υπουργός κάνει λόγο για νομοθετική ρύθμιση ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα όσοι υπάλληλοι δεν απογράφηκαν και έτσι ισάριθμοι συνάδελφοί τους να επιστρέψουν στην εργασία τους.

«Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχεδιάζει και υλοποιεί σταθερά την κυβερνητική στρατηγική επιλογή της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης», σημειώνεται στη δήλωση του υπουργού.

«Με τη διαθεσιμότητα των 1.165 διοικητικών υπαλλήλων ολοκληρώθηκε η διαχείριση του πλεονάζοντος προσωπικού στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Παράλληλα, αρχίζει άμεσα η διαδικασία της Πανεπιστημιακής Κινητικότητας για την επανατοποθέτηση των 650 εξ αυτών».

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος σημειώνει ότι το «Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα εξετάσει εντός των προσεχών ημερών, όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν για την αποκατάσταση τυχόν αδικιών που προέκυψαν από ανακριβείς δηλώσεις στοιχείων από απογραφόμενους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια της απογραφής τους».

Ο υπουργός υπενθυμίζει ότι το 2013 προσελήφθησαν 454 μέλη Διδακτικού Προσωπικού Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ενώ όπως λέει, το 2014 θα προσληφθούν άλλα 400, θέτοντας «φραγμό στη διαρροή επιστημονικού δυναμικού» στο εξωτερικό».

«Το υπουργείο ολοκληρώνει εντός του έτους την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στο Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό των Πανεπιστημίων. Συνεπώς, η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και η επανατοποθέτηση του διοικητικού προσωπικού θα πραγματοποιηθεί χωρίς τις επικαλύψεις και στρεβλώσεις του παρελθόντος. Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα σε διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και κατέχουν τα σχετικά προσόντα, να τοποθετηθούν σε θέσεις ΕΔΙΠ, όπως προβλέπεται από το άρθρο 79 του Ν. 4009», σημειώνεται στη δήλωση.

Επιπλέον, τονίζεται ότι λόγω της μη απογραφής «σημαντικού αριθμού διοικητικών υπαλλήλων», οι οποίοι τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, «ο συνολικός αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων που αφαιρούνται από το δυναμικό του ΕΚΠΑ υπερβαίνει τους πλεονάζοντες που καταργούσε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση της 13ης Οκτωβρίου». Έτσι, προωθείται άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία, «να τεθούν σε διαθεσιμότητα και ισάριθμοι συνάδελφοί τους που είναι σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στην εργασία τους».

Όλα τα παραπάνω «προϋποθέτουν ανοιχτά πανεπιστήμια», καταλήγει η ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.