Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Έχτιζε δύο μεζονέτες σε… ξένο οικόπεδο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η απίστευτη ιστορία του Γιάννη Πλούταρχου.

Μια απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή τον τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχο παρουσιάζει το κυριακάτικο Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο τέλος του Απριλίου του 2002 κτηματομεσίτρια ενημέρωσε τον τραγουδιστή ότι βρήκε στην περιοχή της Γλυφάδας στη θέση Αεροδρόμιο (παλαιά συνοικία Βόσπορος) της περιοχής Ευρυάλη οικόπεδο όπως εκείνος το ζητούσε. Ο τραγουδιστής ανέθεσε στο δικηγόρο του τον έλεγχο των τίτλων του οικοπέδου, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι το οικόπεδο ήταν «καθαρό».

Έτσι ο Γ. Πλούταρχος προχώρησε στην υπογραφή συμβολαίων αγοράζοντας μαζί με τη σύζυγό του οικόπεδο 734 τετραγωνικών μέτρων, έναντι 733.675 ευρώ, ανεξάρτητα αν στα συμβόλαια αναγράφηκε η αντικειμενική αξία του οικοπέδου που ανερχόταν σε 206.353 ευρώ. Οι πωλητές του επίμαχου οικοπέδου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», ήταν μία μητέρα με τα δύο παιδιά της που όμως στη συνέχεια, όπως δέχθηκαν τα δικαστήρια, ήταν ιδιοκτήτες-«μαϊμού».

Ο Γ. Πλούταρχος, μετά την αγορά του οικοπέδου, ανέθεσε σε μηχανικό την κατασκευή δύο συνεχόμενων κτιρίων με δύο μεζονέτες το καθένα. Ο μηχανικός το 2003 έβγαλε οικοδομική άδεια και άρχισε να τις κατασκευάζει. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του επίμαχου οικοπέδου περνώντας με το αυτοκίνητό τους μπροστά από το οικόπεδο είδαν ότι υπάρχουν στα σκαριά δύο οικοδομές. Αμέσως έτρεξαν σε δικηγόρο, ο οποίος με εξώδικο ενημέρωσε τον Γ. Πλούταρχο και τη γυναίκα του ότι χτίζουν πάνω στο οικόπεδό τους και τους ζήτησαν να σταματήσουν τα έργα και να γκρεμίσουν ό,τι είχαν φτιάξει.

Η υπόθεση πήγε στη δικαιοσύνη. Τόσο το Πρωτοδικείο όσο και το Εφετείο απεφάνθησαν ότι ο Γ. Πλούταρχος και η σύζυγός του δεν είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες, καθώς και ότι οι πωλητές-«μαϊμού» δεν έχουν κανένα δικαίωμα κυριότητας επί του οικοπέδου.

Ο τραγουδιστής στη συνέχεια στράφηκε εναντίον των πραγματικών ιδιοκτητών ζητώντας να το πληρώσουν τα έξοδα που έκανε για τις δύο οικοδομές (257.945 ευρώ, καθώς αυξήθηκε η αξία του οικοπέδου), αλλά και ένα επιπλέον ποσό 142.889 ευρώ για αδικαιολόγητο πλουτισμό τους.

Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες από την πλευρά τους αντέταξαν με αγωγή τους ότι ο τραγουδιστής παράνομα τους πέταξε έξω από το οικόπεδό τους και ότι καθυστέρησε να τους το παραδώσει, μετά την τελεσίδικη δικαστική απόφαση, με συνέπεια να ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις που είχαν με τεχνική εταιρεία για ανέγερση πολυκατοικίας με το σύστημα της αντιπαροχής.

Ακόμη, υποστήριξαν ότι τα κτίσματα από μπετόν που άφησε ο τραγουδιστής εμποδίζουν τη χρήση του οικοπέδου και δεν τους είναι πουθενά χρήσιμα, ενώ για την κατεδάφισής τους και την απομάκρυνση των μπαζών θα αναγκαστούν να πληρώσουν 7.250 ευρώ, ενώ προσθέτουν και τα διαφυγόντα έσοδα λόγω των ενοικίων που θα έπαιρναν από τα διαμερίσματα της αντιπαροχής.

Τα 2007, σύμφωνα πάντα με το «Πρώτο Θέμα», το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε πραγματογνωμοσύνη από πολιτικό μηχανικό για να διαπιστωθεί αν είναι επωφελείς για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες οι οικοδομικές κατασκευές που εγκαταλείφθηκαν στο οικόπεδό τους, από την οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις επί της οικοδομικής άδειας, ενώ εν συνεχεία, το 2010, διατάχθηκε και νέα πραγματογνωμοσύνη , η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα και ορίστηκε νέα δικάσιμος το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Δεκεμβρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.