Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

«Έλα να πάρεις την κληρονομιά και δώσε μας τα μισά»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια... περίεργη επιστολή -μέσω φαξ και μέιλ- που εύχεται πως στο τέλος θα πάνε όλα καλά!

Απλώνουν τα πλοκάμια τους σε όλο τον κόσμο «ψαρεύοντας» συνεργάτες. Παρουσιάζονται ως οι δικηγόροι των εκλιπόντων πελατών τους που έχουν αφήσει στην τράπεζα εκατομμύρια δολάρια και αναζητούν ανθρώπους προκειμένου να αποδεσμεύσουν τα ποσά. Συγκεκριμένα, αναζητούν ανθρώπους που να έχουν το ίδιο επώνυμο με τους εκλιπόντες για να τους παρουσιάσουν ως τους μοναδικούς κληρονόμους.

Στέλνουν με φαξ την «επιχειρηματική» τους πρόταση, προσπαθώντας να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και την εχεμύθεια του υποψήφιου συνεργάτη τους προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η συναλλαγή.

Όπως ισχυρίζονται, στο έγγραφο που έχει στην κατοχή του το newsbeast.gr, η τράπεζα απευθύνθηκε στη δικηγορική εταιρεία που εδρεύει στην Ολλανδία, καθώς δεν υπάρχει κάποιος εν ζωή συγγενής για να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά, ενώ για να φτάσουν πιο γρήγορα στον στόχο τους βάζουν χρονικό περιθώριο, αφού η τράπεζα θα κατασχέσει τα χρήματα, αν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιον άμεσα.

Ο αποστολέας ζητά τα μισά χρήματα για να προχωρήσει τις διαδικασίες θέτει, ωστόσο, ως όρο απαράβατο ότι το 10% των χρημάτων θα δοθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα!

Το έγγραφο που εστάλη με φαξ αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αγαπητέ κύριε…

Κατ 'αρχάς θα πρέπει να ζητήσω την απόλυτη εμπιστοσύνη σας σε αυτή τη συναλλαγή. Αυτό το έγγραφο είναι απόλυτα εμπιστευτικό και απόρρητο. Αν και γνωρίζω ότι μια τέτοια συναλλαγή θα έκανε τον καθένα καχύποπτο και ανήσυχο είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι στο τέλος θα πάνε όλα καλά.

Επιτρέψτε μου να συστηθώ. Ίσως να σας εκπλήξει η παρούσα επιστολή από εμένα , αφού δεν υπήρξε υπήρχε προηγούμενη αλληλογραφία μεταξύ μας . Το όνομά μου είναι .... , δικηγόρος εκλιπόντος του ....

Ο λόγος που αποστέλλω αυτή την επιστολή είναι για να σας βοηθήσω να εξασφαλίσετε ποσό ύψους 12,5 εκατ. δολαρίων που έχει αφήσει ο εκλιπών, για να μην κατασχεθεί από την τράπεζα.

Η τράπεζα έχει με ενημέρωσε ότι θα πρέπει να επικοινωνήσω με τον πιο κοντινό συγγενή. Μέχρι στιγμής όλες οι προσπάθειες μου να βρω κάποιον που σχετίζεται με τον πελάτη μου έχει αποδειχθεί άκαρπη. Ως εκ τούτου, επικοινώνησα με εσάς. Ζητώ τη συναίνεσή σας για να σας παρουσιάσω στην τράπεζα ως συγγενή και κληρονόμο. Το μόνο που απαιτείται είναι η συνεργασία σας προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι θέλω το 10% των χρημάτων θα δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς και το υπόλοιπο 90% θα το μοιραστούμε μεταξύ μας.

Η συναλλαγή θα εκτελεστεί με τέτοιο τρόπο που θα σας προστατεύσει από κάθε παράβαση του νόμου. Ωστόσο, αν αυτή η επιχειρηματική πρόταση προσβάλλει την ηθική σας, παρακαλώ δεχτείτε την ειλικρινή συγγνώμη μου».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.