Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Αλλαγές στην εισαγωγή αθλητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η δυνατότητα δίνεται σε αλλοδαπούς και ομογενείς.

Αλλαγές φέρνει στην εισαγωγή των αθλητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στα νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με αυτήν για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναγνωρίζεται η διάκριση σε πανελλήνιους αγώνες όλων των κατηγοριών ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ομογενείς ή αλλοδαπούς μαθητές.

Επομένως ομογενείς και αλλοδαποί μαθητές που έχουν πετύχει διάκριση σε πανελλήνιους αγώνες μπορούν να εισαχθούν άνευ εξετάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Επίσης άλλη μια αλλαγή έχει να κάνει με την ιδιότητα του ενεργού αθλητή. Συγκεκριμένα όπως όριζε ο νόμος απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιβράβευση αυτή είναι να έχουν ηλικία έως και 29 ετών και τίτλο σπουδών που τους επιτρέπει συμμετοχή στις εκάστοτε ισχύουσες διαδικασίες επιλογής για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και περαιτέρω να είναι ενεργοί αθλητές, χωρίς διακοπή της αθλητικής τους δραστηριότητας, μέχρι τη στιγμή της άσκησης του σχετικού δικαιώματος, ιδιότητα που θα πιστοποιείται με βεβαίωση της οικείας, αναγνωρισμένης κατά τον παρόντα νόμο ομοσπονδίας, που καλλιεργεί το σχετικό άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος, η οποία θα επικυρώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Πλέον η ιδιότητα του ενεργού αθλητή χωρίς τη διακοπή της αθλητικής τους δραστηριότητας δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Να θυμίσουμε ότι για την εισαγωγή άνευ εξετάσεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ο νόμος προβλέπει για τους πανελλήνιους αγώνες την κατάκτηση 1ης έως 3ης νίκης σε αγώνες όλων των κατηγοριών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.