Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Δεν εισπράττονται από το Δημόσιο οι φόροι που επιδικάζουν τα δικαστήρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχουν εισπραχθεί μόλις 754 εκατ. από 14,6 δισ. ευρώ.

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει το ποσοστό είσπραξης φορολογικών οφειλών, ακόμα και αυτών που έχουν επιδικασθεί από τα διοικητικά δικαστήρια.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια μέσω των αλλαγών στη φορολογική νομοθεσία, το ποσό είσπραξης των προστίμων που έχουν τελεσιδικήσει στα δικαστήρια ανέρχεται μόλις στο 5,16% επί των επιδικασθέντων.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το επιδικασθέν ποσό από τις φορολογικές υποθέσεις ανέρχεται στα 14,6 δισ. ευρώ εκ των οποίων έχουν εισπραχθεί μόλις 754 εκατ. ευρώ.

Στα 14,6 δισ. ευρώ συμπεριλαμβάνεται και το πρόστιμο ύψους 4,8 δισ. ευρώ που επιδικάσθηκε στην εταιρεία «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», από την οποία δεν έχει εισπραχθεί ούτε το 10% της προβεβαίωσης κατά την άσκηση της προσφυγής.

Σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφονται και στην εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων στα δικαστήρια όλης της χώρας με αποτέλεσμα να καθυστερεί η είσπραξη εσόδων για το Δημόσιο.

Στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών για τα επιδικασθέντα ποσά φορολογικών εσόδων και τα εισπραχθέντα μέχρι στιγμής έσοδα από το Δημόσιο καταδεικνύουν ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου 2013 οι φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας ανέρχονταν σε 111.151, εκ των οποίων οι βρίσκονται 100.188 στο Πρωτοδικείο, για 9.700 έχουν ασκηθεί εφέσεις και 1.263 βρίσκονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.