Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Έτσι τους παγίδευσαν...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνδικαλίστρια, υπάλληλος του Οίκου Ναύτου, αποσπασμένη στο υπουργείο Παιδείας, φέρεται να είναι η βασική πρωταγωνίστρια της μεγάλης οικονομικής απάτης σε βάρος του Οίκου Ναύτου που εξιχνίασε το ΣΔΟΕ και βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης. Για την υπόθεση διώκονται έξι άτομα, από τους οποίους οι τέσσερις συνελήφθησαν επ’αυτοφώρω κατά τη διαδικασία παραλαβής προσημειωμένου ποσού περίπου 200.000 ευρώ από ιδιοκτήτη ιδιωτικών κλινικών.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, οι συλληφθέντες επιχείρησαν να εισπράξουν περίπου 1,1 εκατ. ευρώ χρησιμοποιώντας πλαστά παραστατικά για πληρωμές οφειλών τις οποίες είχε ήδη εξοφλήσει ο Οίκος Ναύτου. Η 46χρονη συνδικαλίστρια φέρεται να πλησίασε τον επιχειρηματία, τον οποίο ήξερε στο πλαίσιο της εργασίας της στον Οίκο Ναύτου, και να του πρότεινε να λάβει τις παράνομες πληρωμές και στη συνέχεια να τις μοιραστεί μαζί με την ίδια και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Πλην, όμως, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας κατέφυγε στις Αρχές και –με εισαγγελική άδεια- τοποθετήθηκε υπάλληλος του ΣΔΟΕ που εμφανίστηκε ως λογιστής – εκπρόσωπος του επιχειρηματία για να πραγματοποιήσει τις «διαπραγματεύσεις».

«Επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί μου η Τζ.Γ., η οποία εργάζεται στον Οίκο Ναύτου, ως αποσπασμένη υπάλληλος και την οποία γνωρίζω από προηγούμενη συνεργασία στο πλαίσιο διαδικασιών πληρωμής οφειλομένων ποσών του ταμείου προς την επιχείρησή μου και σε αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία μού ζήτησε να συναντηθούμε. (…) Μου μετέφερε πρόταση να πληρωθώ εκ νέου ληξιπρόθεσμα εντάλματα που είχα ήδη υποβάλει για πληρωμή στον Οίκο», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας στις Αρχές. «Στη συνάντηση αυτή η Τζ.Γ. δήλωσε ότι έχει τις κατάλληλες γνωριμίες στον Οίκο Ναύτου, χαρακτηριστικά δε ανέφερε ότι “είναι οι δικοί μου εκεί” και διευκρίνισε ότι υπάρχει μια κούτα με “ξεχασμένα “ τιμολόγια του 2011 και 2012 σε αποθήκη του ΕΟΠΥΥ για τα οποία έχει τη δυνατότητα να πληρώσει για δεύτερη φορά , ενώ έχουν ήδη εξοφληθεί», φέρεται να υποστηρίζει το έγγραφο που παραδόθηκε από ο ΣΔΟΕ και περιλαμβάνεται στη δικογραφία. «Διευκρίνισε δε ότι μπορεί να πραγματοποιήσει την εν λόγω πληρωμή σε οποιαδήποτε τραπεζικό λογαριασμό που θα της υποδειχθεί από τον ίδιο», αναφέρει. Σε άλλο σημείο του εγγράφου φέρεται ότι «τον διαβεβαίωνε ότι τα στοιχεία που τον ενοχοποιούν θα εξαφανιστούν διότι θα μπει φωτιά στον Οίκο Ναύτου».

Εκτός από την τοποθέτηση μυστικού υπαλλήλου στις διαπραγματεύσεις, οι Αρχές διέταξαν την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών κλήσεων των εμπλεκομένων, αλλά και καταγραφή και βιντεοσκόπηση των συναντήσεων που είχαν με τον επιχειρηματία και τον υπάλληλο του ΣΔΟΕ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.